Skip to main content

Derfor heier vi på SK Brann Kvinner!!

By 2. september 2022Fra oss til dere

Vi i Polardrikk synes det er viktig å heie frem både små og store lokallag. Noen av heltene vi heier på er spillerne i SK Brann kvinner – tidligere Sandviken. Vi er derfor glade for å kunne meddele at vi har forlenget sponsorsamarbeidet vårt med et av våre favorittlag!

Hvorfor står nettopp SK Brann kvinner vårt hjerte så nært?

 

Et lag som baner vei for likestilling innen fotball.

Mette Hammersland er markedsansvarlig i SK Brann kvinner, og gjennom en årrekke vært leder for laget. Mette har gjort seg bemerket ved å være en pådriver for like rettigheter for kvinner og menn i fotballen.

-Hvilke kamper gjenstår det å kjempe for at vi skal kunne kalle norsk herre- og kvinnefotball likestilt?

Det viktigste vil være å få en så god økonomi slik at kvinnespillerne kan leve av å spille fotball. Og da må det til en holdningsendring i næringslivet. I tillegg må media vise med handling at de likestiller kvinner og menn i fotballen. Der har vi også en lang vei å gå. Det er litt hønen og egget. Mer oppmerksomhet i media, og næringslivet vil bli mer oppmerksom på kvinnefotballen forteller Hammersland.

 

En viktig seier

Under sin tid som leder i Sandviken opplevde Hammersland blant annet at garderobebildene av kvinnene på laget ble tatt ned fordi de virket «forstyrrende» for herrelaget i tredjedivisjon. Bildene skulle virke motiverende og være til inspirasjon før kamper, og det var mye glede i å henge dem opp. For herrelag i Eliteserien er det helt vanlig å ha bilder av spillerne i garderoben. Etter mye blest og en offentlig beklagelse fra styret i IL Sandviken, kunne bildene av kvinnene henges opp igjen. For Hammersland var dette en seier for likestillingen, og gleden var stor da hun sammen med Hedda Duffy hang bildene på plass. For oss i Polardrikk er Mette en ekte helt, og hun gjør utvilsomt en fantastisk jobb. Vi er ikke overrasket over at hun ble kåret til «Årets bergenser».

 

En av våre favorittspillere spiller i klubben!

En annen grunn til at vi er stolte sponsorer av SK Brann kvinner, er at en av våre favorittspillere spiller der. Vi snakker selvfølgelig om Rakel Engesvik, som med sin stødige fot har scoret mange mål for klubben.

 

 

-Hva er det største øyeblikket du har opplevd i din karriere som fotballspiller?

Det som er herlig med fotball er jo at i hver enkelt kamp kan det forløsende målet, en god blokk, eller til og med dommerens fløyte gi en eufori av følelser. Hvor hvert steg nærmere et felles mål er det viktigste akkurat der og da. Store opplevelser og store skuffelser balanserer på en knivsegg i toppfotballen, noe som fører til både høye topper og lave daler. Heldigvis kommer de lave dalene litt sjeldnere på en godt lag som SK Brann Kvinner.Uavhengig av dette er det noen opplevelser som er større enn andre. Summen av de små gode opplevelsene i fjor gav til slutt et seriegull, noe som uten tvil er det største øyeblikket jeg har opplevd i min karriere. Å vinne serien med Sandviken i fjor var helt fantastisk, tross en litt sykdomspreget sesong for min del. Men det er vell derfor man holder på med lagspill! Selv om det å vinne er det viktigste (og gøyeste) i en konkurransepreget idrett som fotball, var årets kamp på Brann stadion en like stor opplevelse av litt andre grunner. 10 582 tilskuere kom for å se på når Brann møtte Vålerenga. Publikumet i Bergen har vært over all forventning, og at vi får være en del av denne kulturen som er skapt i Brann (og tidligere Sandviken), er jeg svært ydmyk og takknemlig for. Det var en stor opplevelse å få spille for så mange, og i den atmosfæren som ble skapt, på Brann stadion.

-Hva mener du kan gjøres annerledes for at fotball som idrett skal bli mer likestilt for kvinner og menn?

Det handler jo litt om aksept innenfor klubbene, men jeg vet mange jobber hardt for å gi det samme tilbudet til jenter og gutter i klubbene rundt om. Det er også mange dyktige folk som jobber aktivt for å utjevne disse forskjellene. Jeg tror det viktigste er at fra ung alder må det være et likestilt tilbud til både jenter og gutter, noe som klubbene og forbundet må sette standaren for. Klubbene er med på å skape en skjevhet som følger fotballspillerne resten av livet. Disse ulikhetene tror jeg det er mange jenter har opplevd tidlig i sine fotballkarrierer. Den viktigste endringen som kan skape en mer likestilt idrett er at jenter og gutter har like muligheter til å bli så god som den enkelte ønsker.

Rakel har en egen heiagjeng hos oss i Polardrikk, og vi gleder oss til å følge henne og resten av laget videre gjennom sesongen!

Tok ny tilskuerrekord i Toppserien

Som sponsor av SK Brann kvinner er vi også stolte over at laget klarte å ta ny tilskuerrekord i Toppserien. Hele 10 582 tilskuere møtte opp på kampen mellom SK Brann kvinner og Vålerenga, og kampen ble nærmest en folkefest. Rekorden ble riktignok ikke så langvarig, for Rosenborg slo den kun noen dager etterpå, og attpåtil slo de Brann 1–0. Men, vi liker å tro at Rosenborg tok rekorden fordi trønderne også ønsker å se SK Brann kvinner spille!

Vi håper uansett at dette er starten på en ny trend – nemlig at fotballkamper kan få like mye oppmerksomhet uavhengig av om det er menn eller kvinner som fører ballen. I Norge har herrefotballen lenge fått majoriteten av oppmerksomheten, både av medier og tilskuere.Heldigvis har denne trenden nå begynt å snu, med SK Brann kvinner i spissen. Hammersland uttalte til NRK at tilskuerrekorden er en liten revolusjon, og vi kunne ikke ha vært mer enige. Vi tror også at rekorden ga SK Brann kvinner en liten «boost», og motiverer dem til å fortsette den gode jobben de gjør.

Derfor bør du støtte SK Brann kvinner

SK Brann kvinner viser oss at det er mulig å få til endringer. Endringer som har så utrolig mye å si for oss som samfunn. Klubben er et godt forbilde for alle, men kanskje spesielt for barn som har fått nye helter å se opp til. For at SK Brann sitt kvinnelag skal kunne fortsette å gjøre den viktige jobben de gjør, er de imidlertid avhengig av at vi støtter dem. Ikke bare oss i Polardrikk, men du der hjemme.

Kjøp billetter, kom deg på kamp og hei favorittlaget vårt frem.

Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med SK Brann kvinner, og gleder oss til å se jentene sette nye rekorder i tiden som kommer!