Skip to main content

Min første kaffekopp

By 7. oktober 2016februar 2nd, 2019Kundeportrett, Min første kaffekopp

– Skal vi ikke ta oss en kopp kaffe nå med det samme, spør Tina Størkson hos Tell Frisør i Bergen, og før vi har rukket å svare har hun satt den første koppen i kaffemaskinen. – Jeg anbefaler mocchachino hvis vi skal kose oss litt ekstra, smiler hun.

img_6231

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

Det er det første jeg gjør når jeg står opp. Når vekkeklokken ringer går jeg nesten i søvne bort til kaffemaskinen og setter i en oransje Lungo. Den minner om en cappuccino, bare uten melk. Deretter setter jeg meg alltid ned med «God morgen, Norge» og nyter kaffen i en liten halvtime, før jeg steller meg og går på jobb. I helgene, når jeg har fri, har jeg en litt annen rutine. Jeg kjører riktignok på med en orange Lungo, men istedenfor å se tv lager jeg chocolate-chips-pancakes og skjærer opp frukt. Det smaker helt himmelsk med god kaffe til!

Hva gjør du hvis du er kaffetørst og det ikke finnes kaffe tilgjengelig?

Jeg er veldig glad i kaffe, så det skjer nesten aldri hjemme hos meg. Men skulle det skje, hadde jeg vel enten kledd på meg jakken og tatt en tur ned til mamma eller farmor, som bor i nærheten av meg. Eller bare gått tidligere på jobb og tatt en kaffe her!

Hvordan foretrekker du kaffen din?

Det varierer litt. Om morgenen vil jeg alltid ha svart kaffe. Etter to-tre kopper pleier jeg imidlertid å ha lyst på mer espresso- og melkebasert kaffe – litt «kosekaffe», som jeg kaller det. Men jevnt over foretrekker den svart.

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

Det gjorde jeg hos min mormor. Hun drakk sikkert 20 kopper om dagen, og da jeg var 4-5 år husker jeg at hun pleide å hente en bitte liten kopp med litt kaffe og masse melk i til meg. Og så satt vi liksom og drakk kaffe sammen etter middagen. Jeg husker hvor voksen jeg følte meg da. Ellers har jeg alltid, helt fra jeg var liten, elsket lukten av kaffe – særlig om morgenen.

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

Her må jeg først og fremst svare kollegaene mine. Det er her på jobb jeg tilbringer mest tid, og her det går mest kaffe. Det blir en del småprat ved kaffemaskinen, som er et samlingspunkt på jobben. Her er vi titt og ofte – ja, for det er jo ikke bare vi som skal ha kaffe, men kundene også!

Hvem ville du helst delt en kopp kaffe med, hvis du fikk velge fritt?

Jeg tror faktisk jeg ville valgt mormor eller farmor. Opp gjennom årene har jeg hatt et veldig godt forhold til begge to. Farmor lever fortsatt, og er en av de viktigste personene i livet mitt.

Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: