Skip to main content

Min første kaffekopp

By 5. august 2016februar 2nd, 2019Min første kaffekopp

Det er ikke hvor som helst vi møter Ann Margareth (21), men i gondolen på vei opp det høyeste av Bergens syv fjell. For Ann Margreth er det helt naturlig å møtes her. Hun tar nemlig denne turen hver eneste dag, på vei til Fjellbutikken, hvor hun er daglig leder.

image(5)

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

– Nå når jeg jobber i Fjellbutikken, blir det som regel her oppe. Men de dagene jeg har fri og er hjemme på Voss, passer jeg alltid på å ha gode bønner jeg selv kan kverne på morgenkvisten.

Hva gjør du hvis du er kaffetørst og det ikke finnes kaffe tilgjengelig?

– Det spørs litt hvor jeg er. De dagene jeg er på BI, hvor jeg studerer, tar jeg ofte turen bort på Bergen Kaffebrenneri. Når jeg er på jobb, 643 meter over havet, har vi jo kaffemaskinen – og skulle den ikke virke, er gutta fra Polardrikk aldri langt unna.

– Ellers trenger jeg aldri å bekymre meg for å gå tom hjemme; der er jeg nemlig den eneste som drikker kaffe, ler hun.

Hvordan foretrekker du kaffen din?

­– Det varierer litt. Jeg er i utgangspunktet glad i skikkelig sterk kaffe med bittelitt melk i, og om morgenen er blir den ofte sterkere enn utover dagen. Akkurat nå er machiatoen til Polardrikk favoritten min!

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

– Jeg tror jeg begynte med kaffe første året på videregående. Hvis jeg ikke husker feil, begynte det med pulverkaffe – men jeg fikk fort sansen for bedre kaffe. Da moren min, som er kokk, oppdaget pulverkaffen sørget hun nemlig fort for å introdusere meg for fersk kaffe på nykvernede bønner. Det er jeg veldig glad for i dag.

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

– Hvis jeg er på BI, drikker jeg ofte kaffe sammen med de jeg studerer med. På jobb blir det derimot oftest alene, når det er stille i butikken. Ellers er jeg fortsatt veldig glad i å drikke kaffe sammen med min mor.

Hvem ville du helst delt en kopp kaffe med, hvis du fikk velge fritt?

– Vet du, selv om jeg kunne valgt hvem jeg ville i hele verden, tenker jeg mest på kjente og kjære. Jeg tror jeg svarer min far. I likhet med meg, jobber min far på Ulriken. Dermed ser vi hverandre ofte, men det er likevel sjeldent vi har tid til å sette oss ned med en kaffekopp sammen. Vi har et veldig nært godt forhold, derfor skulle vi gjerne satt oss ned og delt en kopp kaffe litt oftere.

Foto: Camilla Walaker

Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: