Skip to main content

Min første kaffekopp

By 12. juli 2017mars 6th, 2020Min første kaffekopp

Kristine (28) ryktes å være en av de mest gatesmarte i Oslo, selv om hun er en innflytter fra Vestlandet. Om dagen jobber hun for å forandre og bedre folks liv i rollen som vernepleier. Om kvelden er hun ofte å finne på en av de hyggeligste kaféene i hovedstaden, hvor hun drøser med venner og ler en smittende latter som det er vanskelig ikke å bli i godt humør av.

 

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

– Det er som regel når jeg kommer på jobb klokken åtte. Den første koppen med kaffe er helt nødvendig for psyken, for at jeg skal våkne skikkelig og komme i gang med jobb. Da funker jeg, slår Kristine fast.

Hva gjør du hvis du er kaffetørst og det ikke finnes kaffe tilgjengelig?

– Da gjør jeg mitt beste for å fortrenge lysten. Men jeg tar lett en kopp te eller noe annet leskende hvis jeg må.

Hvordan foretrekker du kaffen din?

– Kaffen foretrekker jeg svart og, ja, vet du hva, skyter Kristine inn, – Jeg liker den best når den ikke er glovarm. Mange drikker kaffen sin med en gang, men jeg må alltid vente litt. Dessuten foretrekker jeg traktekaffe fremfor presskannekaffe. Jeg er vernepleier, og også på kaffefronten er jeg institusjonalisert, ler hun.

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

– Jeg begynte vel med kaffe da jeg var rundt 16 år og begynte å gå på kafé. Jeg syntes det smakte helt ok, men det viktigste var at det var billig. Sakte, men sikkert begynte jeg å like det, og etterhvert var det faktisk kaffe jeg foretrakk, selv når jeg kunne velge fritt.

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

– Stort sett med kollegaer på jobb, og ellers er det med venner på kafé.

Hvem ville du helst delt en kopp kaffe med, hvis du fikk velge fritt?

– Kongen, sier Kristine begeistret. – Jeg elsker kongen! Han har glimt i øyet, masser av livserfaring og så er han nok en luring.

Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: