Skip to main content

Min første kaffekopp

By 28. juni 2017mars 6th, 2020Kunder, Min første kaffekopp
Bergen Marinesenter

Da eier og daglig leder for Bergen Marinesenter AS, Ståle Daae Børnes (43), var i marinen som nittenåring, begynte han å drikke kaffe for ikke å bli snytt for kaffepausene. Senere har han begynt å like den sorte drikken, og nå passer han alltid på å invitere kundene, eller andre forbipasserende, på en kopp.

 

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

– Å ta en kopp kaffe er det første jeg gjør når jeg kommer på jobb. Siden vi er på kontoret utover ettermiddagene og kvelden, blir det gjerne først i ni-titiden. Etter det går det slag i slag i nye kopper utover dagen. Når vi har det travelt blir det gjerne til at jeg tar meg en kopp, men glemmer den helt til slurken jeg tar et par timer senere er kald, ler Ståle.

Hva gjør du hvis du er kaffetørst og det ikke finnes kaffe tilgjengelig?

– Oi, det vet jeg nesten ikke svaret på. Det er alltid kaffe tilgjengelig på kontoret, og alle båtene utenfor har egne espressomaskiner. Jeg har kaffe overalt!

Hvordan foretrekker du kaffen din?

– Som regel tar jeg den helt vanlig svart, men den absolutte favoritten er Latte Macchiato med kanel på toppen. Den unner jeg meg når jeg har solgt en båt, eller når det er en regnfull mandag morgen klokken ti. Da blir det plutselig lørdag klokken to. Når vi fikk installert kaffemaskin fra Polardrikk på kontoret droppet vi kakaoen for ikke å gå opp ti kilo. Det var en Grete Roede-bevisst handling.

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

– Jeg var i marinen som nittenåring, alle hadde kaffepause, og med et ”Kom deg til helvete og jobb!” spurte maskinsjefen om hvorfor jeg, som ikke drakk kaffe, satt der. Da var det ikke noe annet å gjøre enn å gå over gulvet og skjenke meg en kaffe. Når mamma senere introduserte kombinasjonen kaffe og mørk sjokolade oppdaget jeg at kaffe faktisk kunne være godt.

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

– Hvem drikker jeg ikke kaffe med? Jeg drikker kaffe med alle, ler Ståle. Mest er det gjerne med kunder, men siden vi har kaffemaskin på kontoret er det lett å by han som vasker vinduer, gamle kunder som sier hei og parkeringsvaktene på en kopp. For et par uker siden var jeg ute med kaffe til noen veiarbeidere som holdt på å grave i regnet utenfor.

Hvem ville du helst delt en kopp kaffe med, hvis du fikk velge fritt?

– Barack Obama. Vi er ganske like, vi to, konstaterer Ståle. Vi har samme type humor – lun uten å støte noen. Jeg tror han hadde vært en bra båtselger, og jeg en bra president.

Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: