Skip to main content

Min første kaffekopp

By 14. juni 2017mars 6th, 2020Min første kaffekopp, Ukategorisert
Randi

Etter en noe traumatisk start på kaffedrikkingen, har Randi (27) etter hvert begynt å se på koppen med kaffe som nødvendig for å få en god start på arbeidsdagen. I rollen som bygningsingeniør er det særdeles viktig med et skjerpet hode i stand til å gjøre presise beregninger, for å sikre at fremtidens bygg ikke ramler ned i hodene på de som måtte befinne seg i dem. Gjør man som Randi, og sjonglerer bygningsberegninger med et og annet oppdrag som DJ, er det ikke så pussig at kaffekoppen figurerer som en kjærkommen følgesvenn gjennom dagen.

 

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

– Når jeg kommer på jobb klokken åtte er det første jeg gjør å skjenke meg en kopp kaffe. Jeg klarer ikke å multitaske, så om morgenen er kaffedrikkingen en slags gyldig grunn til å utsette arbeidsoppgavene. Morgenkaffen er et stille ritual som jeg unner meg før dagen starter på skikkelig.

Hva gjør du hvis du er kaffetørst og det ikke finnes kaffe tilgjengelig?

– Den situasjonen tror jeg faktisk aldri jeg har vært i, sier Randi ettertenksomt. Men om den hadde oppstått kunne jeg nok tatt til takke med en kopp te. Til nøds.

Hvordan foretrekker du kaffen din?

– Den tar jeg svart. Jeg drikker ikke vanlig melk, men om jeg får et innfall og trenger en forandring, kan jeg finne på å bestille en variant med havre- eller soyamelk.

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

– Det er faktisk en litt traumatisk opplevelse fra ungdommen, som kanskje høres ut som om den kommer fra en amerikansk high school-film, men den er ekte. En gang etter skoletid på videregående begynte mine tilsynelatende gode venner å hamre taktfast i bordet og rope ”drikk kaffe, drikk kaffe”. Jeg hadde praktisk talt ingen andre valg enn å gi etter for gruppepresset og slurpe i meg kaffen, forteller Randi oppgitt. – Jeg syntes at det var grusomt. Det var først noen år senere, da jeg begynte å studere, at jeg innså at kaffe faktisk er nødvendig for å overleve lange dager på lesesalen, og da begynte jeg også å like det.

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

– Det blir som regel i selskap med dataen på jobb eller med nyhetene på telefonen i helgene. Dagene kan fort bli litt hektiske, men når jeg omsider får fri fra pliktene, og kan nyte en kopp kaffe med mine morsomme venninner, er jeg i mitt ess.

Hvem ville du helst delt en kopp kaffe med, hvis du fikk velge fritt?

– Pernille Sørensen, slår Randi fast. – Ja, det måtte blitt henne. Da kunne hun pratet og vært morsom, og jeg kost meg og hørt på.

Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: