Skip to main content

Min første kaffekopp

Kaffemaskin og vanndispenser

Jan Kenneth Frantzen Nordvik (49) er daglig leder i Taktekker Frantzen Eftf. AS. Selv har han hjulpet til på takene siden han var 14 år gammel, og som sin oldefar, bestefar og far nyter han like gjerne kaffen på toppen av et bergenstak som på kontoret.

 

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

– Den drikker jeg om morgenen før jeg går på jobb. Jeg er en dårlig frokostspiser, men er nødt til å starte dagen med en kopp kaffe. Når jeg kommer til kontoret begynner selve arbeidsdagen med enda en kaffe, forteller Jan Kenneth.

Hva gjør du hvis du er kaffetørst og det ikke finnes kaffe tilgjengelig? 

– Da tar jeg affære med det samme! Jeg overlever, men gir umiddelbart beskjed videre til administrativ leder, som iverksetter tiltak. Hun løper og kjøper midlertidig kaffe, så vi er dekket inntil Polardrikk er på plass. Heldigvis har vi ikke enda opplevd at vi har vært tomme for kaffe, og Polardrikk holder til rett borte i veien, så jeg tviler på at det blir et problem. De har kort vei hvis vi trenger påfyll.

Hvordan foretrekker du kaffen din?

– Den liker jeg best svart, men jeg liker også mildere og mer spennende varianter, som kaffe mocca. I løpet av en dag blir det fort et par kaffe mocca mellom all den vanlige kaffen. Jeg er litt for glad i den, og den har nok gjort sitt for at jeg er blitt litt mindre sprek på taket, ler Jan Kenneth.

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

– Det må har vært da jeg for mange år siden jobbet i Spania. Her smakte jeg den spanske cortadoen, og fikk helt dilla på den, minnes Jan Kenneth. Det var cortadoen som gjorde at jeg bare måtte fortsette med å drikke kaffe når jeg kom hjem igjen til Norge.

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

– I hverdagene blir som regel med kollegaene her på jobben. Ellers tar jeg gjerne en kaffe på besøk hos venner, eller så koser jeg meg med en prat og en kaffe med samboeren min hjemme. Kaffen hører egentlig med til de fleste koselige stunder.

Hvem ville du helst delt en kopp kaffe med, hvis du fikk velge fritt?

– Gjerne med min eksterne styreleder, som jeg ser litt for sjelden. Når vi møtes har vi alltid spennende samtaler om bedriften og dens fremtid, og de samtalene skulle jeg gjerne hatt flere av, forteller Jan Kenneth.

– Eller så må det bli med samboeren min. Vi har hektiske dager med tre barn og full jobb, og det er alltid fint å få anledning til å nyte noen rolige minutter og en kaffe med henne. Hvis jeg skulle tatt en kaffe med en kjendis, måtte det blitt med Trump. Jeg skulle gjerne forstått litt mer av hva som foregår inne i hodet hans.

Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: