Skip to main content

En kaffe på byens tak

By 26. april 2017februar 2nd, 2019Kundeportrett, Kunder

Takket være regnet har Taktekker Frantzen Eftf. AS vært på Bergens tak i generasjoner. I tillegg til en genuin fasinasjon for gamle, skjeve og utfordrende bergenstak, bidrar Polardikk-kaffe på termos og forfriskende vann med kullsyre til å holde humøret oppe når det øser ned.

Det er nærmere 90 år siden oldefaren til Jan Kenneth Frantzen Nordvik begynte å reparere og legge bytak i Bergen, et virke hans sønn og sønnens svigersønn skulle vise seg å videreføre. I dag jobber omtrent 20 dyktige taktekkere og blikkenslagere i Taktekker Frantzen Eftf. AS, som i dag er et av Bergens mest anerkjente blikkenslager- og taktekkerfirmaer.

Nye tak med gammel sjarme

Med god peiling på alt innen tak, får bedriften nærmere 500 oppdrag i året. Disse inkluderer fiksing av takrenner og piper, mindre reparasjoner og legging av helt nye tak. Daglig leder, Jan Kenneth, har imidlertid sine soleklare favorittoppdrag:

– De gamle bergenstakene, som de har mye av i Sandviken, er ekstra kjekke å jobbe med. De er skjeve og utfordrende, og her er det mye av kunnskapen vår som kommer i spill. Vi renoverer takene, men jobber samtidig for å bevare den gamle sjarmen i de vernede byggene, noe som krever større ferdigheter og et øye for detaljer i større grad enn når vi jobber med nyere bygg.

Virkemidler for et godt arbeidsmiljø

Som gjennomsolide takspesialister med all nødvendig kompetanse i egen bedrift kan Taktekker Frantzen Eftf. AS utføre oppdrag uten å involvere andre leverandører, noe som gjør dem fleksible og effektive.

I takt med at bedriften har blitt større, har også fokuset på et godt arbeidsmiljø økt. For å ta vare på de ansatte fremmer Jan Kenneth ikke bare åpenhet og felles visjoner, men også noen helt konkrete virkemidler; en vanndispenser og en kaffemaskin fra Polardrikk!

– Det er veldig viktig for arbeidsmiljøet med god kaffe. Taktekkerne tar med seg termoser, og fyller dem før de skal ut på oppdrag. I tillegg er vi noen som jobber fast her på kontoret, og det er lett å merke på humøret om ikke kaffen er på stell. Med en kaffemaskin fra Polardrikk er god kaffe lettvint – vi slipper å brygge selv, og får mye skryt for kaffen.

I tillegg til kaffemaskinen pryder også en vanndispenser kontorlokalene til Taktekker Frantzen Eftf. AS. Den har lettet handlerundene til Jan Kenneth:

– Særlig vannet med kullsyre er populært, og med maskinen slipper jeg å bruke masse penger på å kjøpe Farris.

God kaffe og hyggelige folk

Kort oppsummert har Taktekker Frantzen Eftf. AS et godt forhold til Polardrikk:

– Tidligere hadde vi en kaffeleverandør som vi ikke var helt fornøyde med. Nå er det bedre kvalitet på kaffen, servicen er god og folkene i Polardrikk er hyggelige å prate med. Jeg har kun godt å si om selskapet, avslutter Jan Kenneth.