Skip to main content

Kaffe mot Kreft

En lege som sitter på stol

Som beskrevet i et tidligere blogginnlegg, kan fire til fem kopper kaffe om dagen hjelpe med å redusere stress, angst og sjansen for depresjon.

Men kaffe har ikke bare en positiv effekt på psyken, det er faktisk slik at kaffe kan redusere sjansen for en rekke fysiske sykdommer også. 

 

Urinsyregikt

I en studie gjennomført ved American College of Rhematology ønsket de å finne ut om det var en sammenheng mellom inntak av kaffe over lengre tid og urinsyregikt.

Urinsyregikt er en leddbetennelse forårsaket av for mye urinsyre i blodet som gir sterke smerter og hevelse i utsatte ledd.

I undersøkelsen fulgte de et utvalg av cirka 46 000 menn over en 12-års periode, og fant ut at inntak av kaffe over lengre tid kan gi lavere sjanse for urinsyregikt.

 

2 smiler jenta

Diabetes type 2 

Det er også mye som tyder på at kaffe kan redusere risikoen for at du utvikler diabetes type 2. I følge Diabetes Wellness Norge er det faktisk slik at de som drikker to til tre kopper kaffe om dagen har cirka 60 prosent lavere risiko for å utvikle Diabetes type 2, enn de som drikker én kopp eller mindre. Dette gjelder riktignok kun traktekaffe, det viste seg nemlig at kokekaffe ikke hadde samme positive effekt. 

Hjerte- og karsykdommer

I følge Landsforeningen for hjerte- og lungesyke kan inntil fire kopper kaffe om dagen redusere risikoen for å dø av hjerte- og karsykdommer.

Med det menes tilstander som påvirker hjertet og blodomløpet, som hjerteinfarkt, hjerneslag og koronar hjertesykdom.

Sjansen var redusert allerede ved én kopp daglig, men effekten stopper ved fjerde kopp.  

 

publikum som løper

 

Kreft 

Det er flere studier som også har vist at kaffe kan redusere risikoen for visse typer kreft.

En svensk undersøkelse fra 2007 fant at en økning på to kopper kaffe per dag reduserer risikoen knyttet til leverkreft med 43 prosent, og de konkluderte derfor med at et økt inntak av kaffe kan redusere sjansen for denne type kreft. 

En annen undersøkelse gjort i USA i 2016 kom fram til at kvinner som drikker fire kopper kaffe eller med daglig, har 22 prosent mindre risiko for å få livmorkreft, enn de som ikke drikker kaffe. 

 

Ikke en kur mot kreft

Det betyr at det er mange positive sider ved kaffe og at å drikke det faktisk er bra for både den psykiske og den fysiske helsen din.

Det betyr imidlertid ikke at kaffe er noen kur mot kreft, men daglig inntak av kaffe kan minske risikoen for visse sykdommer.

Dermed kan du drikke kaffe med veldig godt samvittighet. 

En kaffemaskin kan derfor være lurt hvis man vil bidra til god helse blant kunder og ansatte. Ta kontakt i dag så kan vi hjelpe deg å finne den perfekte kaffemaskinen for deg og din bedrift.

 

  Meld meg på nyhetsbrev


  Vi deler aldri dine data med andre. Se våre personvernregler


  Skjema er beskyttet av reCAPTCHA fra Google: Personvernregler og Vilkår

  Kontakt oss

  Kontakt oss for en uforpliktende prat

  Ring oss på 55 25 99 25

  Eller send oss en melding: