Skip to main content

Kaffe kurerer mer enn gruff

By 9. mai 2016februar 2nd, 2019Fakta om kaffe, Kaffe på jobben

For de fleste av oss gir kaffepausen et etterlengtet avbrekk i arbeidsdagen, men visste du at både småprat ved kaffemaskinen og kaffen i seg selv kan være viktig for helsa?

KaffeHjerte

Forskere fra Tel Aviv University i Israel fulgte en gruppe arbeidstakere i 20 år, og resultatene viste at de som hadde mye og positiv kontakt med sine kolleger hadde betydelig større sjanse for et langt og lykkelig liv. Et godt arbeidsmiljø og trivsel på jobben er med andre ord livsviktig!

Forskning har også vist at det å drikke to-tre kopper kaffe om dagen kan være helsebringende. Kaffe er en god kilde til antioksidanter – og som de kaffeelskende nordmenn vi er, viser forskning at rundt halvparten av antioksidantene i kostholdet vårt kommer fra kaffe.

Antioksidanter reduserer risikoen for en lang rekke sykdommer og hjelper blant annet kroppen å stoppe betennelsesprosesser, som kan være årsak til utvikling av hjerte- og karsykdommer, kreft og diabetes type II. Kaffe reduserer dessuten stress, og skjerper konsentrasjonen og evnen til ytelse gjennom en lang arbeidsdag.

Fikk du lyst på en kopp? Da kan du med god samvittighet ta deg en pause og slå av en prat ved kaffemaskinen. Kaffepausen forlenger tross alt livet!

Kilder: forskning.no, kaffe.no