Skip to main content

Kaffepausen er som regel kort. En tre minutters strekk i kontorstolen. Et fem minutters avbrekk fra skjermen. Eller en ti minutters pause på møtet. Når det endelig er tid for kaffepause kan vi derfor knapt få kaffen fort nok i hende. Og står den ikke klar, surner stemningen fortere enn traktekaffe. Hørte vi noen si «instant coffee»?

image-1

I kaffemaskinens tidsalder skal det strengt tatt ikke være nødvendig å vente på kaffen. Er ulykken likevel ute, kan ventetiden effektivt slås i hjel – for eksempel på Instagram. Her postes det nye bilder i et forrykende tempo. På Instagram får en innblikk i alt fra naboens frokostbord til Charter-Sveins siste sydentur. Blant de mange sjangrene som har oppstått på Instagram, er kaffebildene.

Instagram flommer nærmest over av kaffekopper. Og det er noe eget med måten kaffekoppene på Instagram ser ut på. Som regel ser vi dem ovenfra – som om det var vi selv som satt med den. Så fjern, og likevel så nær. Foruten den obligatoriske kaffekoppen, ser bildene på én gang tilfeldige og nøye planlagt ut. En kvist fra en blomsterbukett. En flik av et dyrt magasin. Deler av et koselig lunsjbord. Eller noens hånd, klar til å løfte koppen til munnen. Én gang i tiden ble bugnende matbord og blomsterbuketter foreviget av kunstnere som stilleben. I dag lager vi stilleben med mobilen. Man kunne nesten si en egen instakaffe-estetikk har oppstått.

Vi i Polardrikk er selvsagt også på Instagram, med brukernavnet @polardrikk. Følg oss gjerne, eller tagg bildet ditt med #polardrikk !

Og forresten, vi må bare si det: Med en kaffemaskin fra Polardrikk garanterer vi at du slipper å sjekke Instagram mens du venter på kaffen. Isteden kan du sjekke feed-en mens du nyter en rykende fersk instakaffe.

De fine bildene er alle lånt fra Instagram:
@polardrikk ¦ @atelierseptember ¦ @kardemomme1
@perolavsolberg ¦ @ingvild_handarbeid ¦ @whatforbreakfast
@mariellelarsen ¦ @joellanden ¦ @coffeetablemags