Skip to main content

Ich bin ein bean-head

By 18. januar 2017februar 2nd, 2019Kaffe på avveie

Når vi i Polardrikk er på reise, benytter vi enhver anledning til å besøke gode kafeer. Denne gangen tar vi pulsen på noen av Berlins beste kaffebarer.

I skrivende stund befinner Kaffepausens utsendte seg et steinkast fra Rathaus Schöneberg –plassen hvor John F. Kennedy i 1963 holdt sin berømte «Ich bin ein Berliner»-tale. Er man slurvete, kan Kennedys sitat fort oversettes til «Jeg er en berlinerbolle». Og hva passer vel bedre til godt bakverk enn en god kopp kaffe? Heldigvis har denne byen mange ypperlige steder hvor du kan få fatt i både «Kaffee und Kuchen».

BONANZA COFFEE

Oderberger Straße 35, Prenzlauer Berg / Adalbertstraße 70, Kreuzberg

Bonanza Coffee ligger like ved Mauerpark i Prenzlauer Berg. Utenfor denne lille kafeen er lang kø et vanlig syn. Siden åpningen i 2007 har Bonanza dominert byens «koffein-miljø». Her får du kjøpt kaffebønner av topp kvalitet – de samme bønnene som mange av Berlins beste kafeer sverger til. I 2016 flyttet de selve brenningen til en bakgård i Kreuzberg, hvor de også har åpnet en ny, flott kafe.

FIVE ELEPHANT

Reichenberger Straße 101, Neukölln

Five Elephant ligger i den hippe bydelen Neukölln. Her får du, i tillegg til glimrende kaffe, servert Berlins beste ostekake. Her rister de egne kaffebønner på bakrommet, og er du interessert inviterer de deg gjerne inn for å observere prosessen. Det er alltid folk her – og det med god grunn.

THE BARN

Auguststraße 58, Mitte / Schönhauser Allee 8, Prenzlauer Berg

The Barn ligger midt i Berlins galleri-distrikt i bydelen Mitte. Her er det alltid liv og røre. Kafeen har en omfattende kaffemeny, og hvert brygg er laget med bønner som er dyrket og høstet på rettferdig og bærekraftig vis. I tillegg byr de på smakfulle kaker og bakverk. I senere tid har The Barn blitt så populær at de har åpnet opp enda en filial i Schönhauser Allee.

Foto: Unsplash/Markus Spiske + Instagram/@bonanzacoffee/@brooklyncoffee/@ziiarch
Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: