Skip to main content

Test av kontor kaffemaskiner | 2022

By 8. februar 2022mars 4th, 2022Kaffe på jobben, Ukategorisert
kaffekopp med røyk

Er kaffe en obligatorisk del av morgenrutinen på arbeidsplassen din, og en uunnværlig oppkvikker utover ettermiddagen? For de aller fleste er kaffe en viktig del av hverdagen.

Derfor er det også viktig å sørge for at man har tilgang på velsmakende kaffe. Både små og store bedrifter velger ofte en kaffemaskin fremfor den tradisjonelle kaffetrakteren, siden dette gir rask tilgang på kvalitetskaffe og god kapasitet.

Det finnes imidlertid mange kaffemaskiner på markedet. Vi skal her se nærmere på noen av de beste alternativene, og kåre hvilken kaffemaskin som er best i test 2022.

 

Best i test: Polar Premium Kaffemaskin

Polar Premium Kaffemaskin er testens vinner for andre år på rad. Denne kaffemaskinen kan friste med smakfull kaffe som er tilpasset norske ganer. Maskinen byr på smakfull og rykende fersk kaffe fra hele bønner, og er minst like smaksrik som traktekaffe.

Kaffemaskinen har svært god kapasitet på grutmottaket, og kan lage rause kopper på opptil 2,5 dl. Polar Premium Kaffemaskin har også et imponerende lavt støynivå, noe som gjør den ypperlig både på kontoret og i fellesarealer som venterom, kantiner og møterom.

Merk deg også at maskinen er et bærekraftig og miljøvennlig valg, siden den er 95 % resirkulerbar.

 

Polar Premium Kaffemaskin

Design og brukervennlighet

Polar Premium Kaffemaskin har en stilren og robust front i aluminium og glass, noe som gir den et eksklusivt preg. Modellen kan fås med eller uten skap, alt etter hvilke behov man har.

Maskinen har også en oversiktlig og stor touch-skjerm i front med intuitive knapper. Dette gjør det lett for brukeren å velge ønsket drikke. Dette er en brukervennlig kaffemaskin som kan brukes både av kunder og ansatte, uten vanskeligheter.

Polar Premium Kaffemaskin leveres ferdig montert i tråd med alle forskrifter, og kan by på helautomatisk rens. Maskinen har derfor et minimalt vedlikeholdsbehov, og det er enkelt å komme i gang.

 

Stort utvalg av kaffe og andre kalde/varme drikker

Polar Premium Kaffemaskin tilpasses med kaffemuligheter etter kundens ønske. Maskinen stilles inn slik at du kan få de kaffetypene du ønsker, enten det er cappuccino, grønnsakssuppe, kakao eller caffe latte.

Det finnes også mulighet for å få integrert kaldt/varmt vann med/uten kullsyre. Man kan også tilpasse alle elementene slik at man kan oppnå optimal aroma og smak på kaffen basert på egne preferanser.

Maskinen har derfor et imponerende utvalg av kaffesorter, og passer av den grunn til «alle» bedrifter. Her finner alle noe som faller i smak, enten de foretrekker sort kaffe, moccachino, Caffe Latte, suppe, kakao eller te.

 

kaffemeny i skjerm

 

Spesifikasjoner

• Dimensjoner (uten skap): 884 x 420 x 570 mm (H x B x D)
• Dimensjoner (med skap): 1 686 x 420 x 570 mm (H x B x D)
• Bønnebeholder: 1,8–4 kg
• Termokanne: 1,2 liter (tilvalg)
• Passer for: Kontor, møterom, kantine, treningsstudio og venterom
• Grutmottak: Stort
• Kobles til eksisterende vannledningsnett: Ja
• Helautomatisk renseprogram: Ja

 

Konklusjon

Polar Premium Kaffemaskin er det klart beste valget for små og store bedrifter som ønsker en kaffemaskin som «har alt». Modellen er langt fra den dyreste du finner, men samtidig klart best etter vår mening da den lager nydelig kaffe tilpasset den norske gane.

Her får du et hav av muligheter, god kvalitet, lekker utførelse og god kapasitet. Er velsmakende kaffe en prioritet, er denne modellen et trygt valg.

 

Polar Bedrift PRO kaffemaskin

Polar Bedrift PRO kaffemaskin er en «medium range» maskin som fås til en gunstig pris. Kaffemaskinen er espressobasert, og lager derfor nydelig americano (ikke traktekaffe).

Denne modellen er ypperlig for bedrifter som ønsker en rimelig og allsidig løsning, og som har behov for middels kapasitet.

 

Polar Bedrift Pro Kaffemaskin

 

Design og brukervennlighet

Polar Bedrift PRO har et brukervennlig design, og touch-skjermen har store og tydelige knapper som gjør det enkelt for ansatte og kunder å velge sin favorittdrikke med et enkelt tastetrykk. Maskinen kan fås med helsort panel, eller med sort panel med hvite kanter.

Knappene har LED-belysning, slik at det er enkelt å se mulighetene også når omgivelsene er mørke.

Det er god kapasitet på maskinens grutmottak, slik at den ikke trenger å tømmes særlig ofte. Dersom du har en bedrift med mange kaffetørste besøkende eller ansatte, kan du alltids få utstyrt et eventuelt underskap med ekstra stort grutmottak for redusert tømmebehov.

Maskinens helautomatiske renseprogram (den er tilkoblet vannledningsnettet) gjør også prosessen enkel, og innebærer at modellen krever minimalt med vedlikehold. Alt i alt er modellen veldig brukervennlig, både med tanke på bruk og vedlikehold.

 

Utvalg av kaffe og andre drikker

Med Polar Bedrift PRO kaffemaskin kan man velge mellom 12 ulike drikker, og disse kan velges ut / tilpasses etter eget ønske.

Maskinen kan blant annet konfigureres slik at den har espresso, moccachino, kakao, kaffe, cappuccino, suppe, varmt tevann, caffè latte og espreschoc.

Du kan uansett se frem til velsmakende kaffe som lages av hele bønner.

 

Spesifikasjoner

• Dimensjoner (uten skap): 670 x 420 x 570 mm (H x B x D)
• Dimensjoner (med skap): 1 580 x 420 x 570 mm (H x B x D)
• Bønnebeholder: 2 kg.
• Passer for: Kontor, skole, sykehus, kiosk, venterom, treningsstudio etc.
• Grutmottak: Middels (må ikke tømmes så ofte) + kan utstyres med ekstra grutmottak!
• Kobles til eksisterende vannledningsnett: Ja
• Helautomatisk renseprogram: Ja

 

Konklusjon

Polar Bedrift Pro kaffemaskin er et godt valg for kontoret, venterommet eller skolen, når du ønsker en kaffemaskin som er pålitelig og brukervennlig.

Maskinen er hakket mindre eksklusiv enn testvinneren, og har noe lavere kapasitet, men kan fortsatt skilte med svært gode kvaliteter.

 

Polar Cino kaffemaskin

Polar Cino kaffemaskin er et rimelig alternativ, og er perfekt for bedrifter som ønsker en kaffemaskin på budsjett. Maskinen har mange likhetstrekk med Polar Bedrift Pro, men har noe lavere kapasitet. Derfor passer den utmerket til mindre bedrifter.

Maskinen er bygget opp som en espressomaskin, noe som betyr at den lager americano-kaffe og ikke traktekaffe.

 

Polar Cino

 

 

Design og brukervennlighet

Polar Cino har et kompakt og stilrent design, og et oversiktlig panel der brukeren kan velge mellom opptil 10 ulike drikker. Maskinen har et sort panel med detaljer i metallisk grått, noe som gir et moderne og proft uttrykk.

Maskinen er også enkel å vedlikeholde, siden den har et helautomatisk renseprogram. Dette renseprogrammet sørger for at maskinen holder seg ren, noe som er viktig for mest mulig velsmakende kaffe.

Samtidig er det viktig å merke seg at grutmottaket har begrenset kapasitet, noe som betyr at det må tømmes grut relativt ofte sammenlignet med testens øvrige modeller.

 

Utvalg av kaffe og andre drikker

Polar Cino er perfekt for små bedrifter, venterom, skoler og lignende som har behov for en budsjettvennlig kaffemaskin med gode valgmuligheter. Her kan man velge mellom opptil 10 smakfulle varmdrikker fra et brukervennlig panel.

Løsningen har et relativt lite grutmottak, noe som betyr at man må påberegne å tømme grut oftere enn for testens andre modeller. Men for små bedrifter er nok ikke dette en stor utfordring.

 

Spesifikasjoner

• Dimensjoner: 558 x 318 x 551 mm (H x B x D)
• Bønnebeholder: 750g
• Passer for: Små bedrifter, venterom, skoler, sykehus, treningsstudio etc.
• Grutmottak: Lite (må tømmes relativt ofte)
• Kobles til eksisterende vannledningsnett: Ja
• Helautomatisk renseprogram: Ja

 

Hvordan velge kaffemaskin?

Når man skal investere i en ny kaffemaskin, er det viktig å tenke over hvilke kriterier som veier tyngst. For de fleste bedrifter er det gjerne ønskelig med en kaffemaskin som oppfyller krav til både kapasitet, vedlikehold, kvalitet og bærekraft.

Samtidig er det selvfølgelig viktig at kaffemaskinen kan by på velsmakende og rykende fersk kaffe. Mange av maskinene har et bredt utvalg av kaffesorter, med alt fra café au lait og cappuccino, til klassisk svart kaffe.

 

Kapasitet og vedlikehold

Når man skal velge kaffemaskin er det lurt å ta hensyn til kapasitet. Hvor mange brukere estimerer du at kaffemaskinen vil ha daglig?

Tenk også over hvor ofte man må tømme kaffegrut, og hvor lett det er å vedlikeholde maskinen. Har den for eksempel et automatisk rensesystem?

 

Kvalitet og bærekraft

Kvalitet og bærekraft henger sammen. Med en kaffemaskin av høy kvalitet, er det ikke nødvendig å bytte maskin like ofte. Sjekk gjerne hvor lang garanti maskinen har, og hvorvidt den er laget av kvalitetsmaterialer.

Samtidig er det greit å velge en kaffemaskin som er resirkulerbar. Når kaffemaskinen en dag skal byttes ut, kan den gamle maskinen få nytt liv og bli om til nye gjenstander.

Blader

 

Utvalg av kaffesorter og andre drikker

 

Noen liker kaffe med melk, mens andre foretrekker kaffen så sort og sterk som mulig. Andre igjen rynker på nesen av kaffe, og foretrekker te, varm buljong, toddy eller sjokoladebaserte drikker.

Heldigvis finnes det mange kaffemaskiner som kan dekke de fleste preferanser. Noen kaffemaskiner byr på noen få kaffevarianter, mens andre har alt fra solbærtoddy til espresso.

Tenk gjerne over hva slags valgmuligheter dere ønsker å ha tilgjengelig. Her er noen av mulighetene som finnes:

Skreddersøm kaffekopper

 

• Sort kaffe
• Cappuccino
• Latte macchiato
• Café au lait
• Cortado
• Kaffé latte
• Kaffe med melk
• Sjokolademelk / varm sjokolade
• Espresschoc
• Solbærtoddy
• Varmt vann
• Kaldt vann (med/uten kullsyre)

 

Kontakt oss for tips til valg av kaffemaskin

Er du fortsatt usikker på hvilken kaffemaskin som passer best for deg og din bedrift? Vi kommer gjerne med råd og anbefalinger basert på dine ønsker og behov.

Kontakt oss i dag for en hyggelig prat!

 

    Meld meg på nyhetsbrev


    Vi deler aldri dine data med andre. Se våre personvernregler


    Skjema er beskyttet av reCAPTCHA fra Google: Personvernregler og Vilkår