Skip to main content

Redningen på havet

By 1. desember 2016februar 2nd, 2019Fra oss til dere, Kunder

– Det er ikke vanskelig å finne motivasjon for å bidra til det meningsfylte arbeidet Redningsselskapet gjør, forteller frivillig Bjarte Olsen. Med et smil på lur er han likevel snar til å legge til at varm kaffe alltid hjelper på humøret. Og ikke uten grunn, for nå skal vi i Polardrikk også gjøre vårt for at smilene sitter løst hos mannskapet i region vest!

skjermbilde-2016-12-01-kl-14-54-24

Redningsselskapet fyller 125 år i år. Siden 1891 har selskapets mannskap reddet flere tusen mennesker fra den sikre død på havet, og hjulpet enda flere med små og store problemer. I dag er Redningsselskapet organisert som en frivillig humanitær forening, eid av medlemmene og styrt på demokratisk vis.

– I region Vest har vi to fast bemannede og fire frivillige redningsskøyter. Til forskjell fra de faste, er de frivillige på vakt hele døgnet. De frivillige kan dermed bli tilkalt når som helst, forteller regionleder i Redningsselskapet, Endre Ytreland, og understreker det er snakk om en uvurderlig innsats.

– De fleste assosierer nok Redningsselskapet med krisesituasjoner på havet. De frivillige gjør imidlertid mye annet arbeid også ­­– fra å bemanne redningsskøytene til å gjøre forebyggende arbeid, som å kjøre «Elias-båt», informere om og undervise i sjøvett på skoler og i barnehager, eller å stå på messer og stands.

Det er ingen tvil om at innsatsen de frivillige yter i Redningsselskapet er et enormt bidrag til samfunnet. Å drive skøyte er imidlertid ikke gratis. Selskapet er dermed avhengig av ildsjeler og frivillige, samt prioritering av det operative framfor det administrative. Likevel går ledelsen stadig med ønske om å gi noe tilbake.

Varm kaffe på redningsskøyta

– Vi ønsker å tilby våre frivillige noe vi vet at de setter pris på, og som gjør dagen deres bedre, sier Ytreland og smiler ned i kaffekoppen.

Sammen med Polardrikk skal Redningsselskapet fremover belønne den frivillige innsatsen med fersk, varm og god kaffe – og friskt vann. I Polardrikk gleder vi oss over å kunne støtte et så godt formål som Redningsselskapet, hvor slike som deg og meg stiller og bruker fritiden på å hjelpe andre. Vi tror oppriktig på ordtaket om at hvis du gir, så får du noe igjen. For oss handler det mest om giverglede. Derfor bidrar vi både med kaffemaskiner og vanndispensere. Og så langt er de frivillige svært fornøyde.

– Det skal ikke så mye til for kose seg. I utgangspunktet har vi et veldig godt miljø på skøytene. I tillegg er de fleste av oss glade i god kaffe. Og selv om vann er det elementet vi redder folk fra i hverdagen, trenger kroppen vann for å yte, avslutter frivillig Bjarte Olsen, før han tømmer siste skvett i koppen.