Skip to main content

Nyårets heteste kaffetrender

By 4. januar 2017februar 2nd, 2019Kaffe i kulturen

Nordmenn drikker i snitt 4,5 kopper kaffe hver dag – noe som plasserer oss på verdenstoppen i kaffedrikking! Det er også en kjensgjerning at vi nyter mer og mer kaffe utover vinterhalvåret, og dette topper seg nå rundt nyttår. Derfor tenkte vi at det var på sin plass å kaste et blikk på hva ekspertene mener blir kaffetrendene i året som kommer.

nitro-cold-brewNitro Cold Brew

Kaffe på tapp? Amerikanerne trykket denne iskaffetrenden til sitt bryst i fjor, og til sommeren står Norge for tur. Kaffen kaldbrygges i 24-72 timer før den lagres på fat, og i tappeprosessen tilsettes nitrogen. Det gjør at kaffen blir iskald med en helt spesiell, kremete konsistens, omtrent som en Guinness.

Bananmelk

Dette er en trend som ikke overraskende skal ha startet på et kaffebrenneri i Brooklyn – kaffe med bananmelk er ganske enkelt iskaffe, toppet med en blanding av melk, banan og litt sirup. Dette mikses i en blender til kaffen får en melkete konsistens. Bananmelken har en sødme som balanserer ut surhetsgraden i kaffen på en god måte.

Risting med silkehansker

Produksjonsprosessene for både te og kaffe blir mer og mer tilpasset for å ivareta kaffens opprinnelige smak og aroma – ut med pulver og frysetørret kaffe og inn med florlett ristede kaffebønner. Dette ivaretar den originale aromaen og sørger for en kaffesmak med mer tekstur og dybde.

Det viktige vannet

Hvis du virkelig bryr deg om kvaliteten på kaffen, bør du være lidenskapelig opptatt av vannet som brukes til å brygge den også. Dette er en trend som kommer til å ta seg opp i året som kommer, og de fleste gode kafeer har nå sine egne avanserte vannfiltre som sørger for helt rent vann til bryggingen. For eksempel kan man bruke en Polar U2 vanndispenser som koples direkte til vannledningsnettet og renser, desinfiserer og kjøler vannet.