Skip to main content

Nok vann på mølla

By 1. april 2016februar 2nd, 2019Ukategorisert

Du har sikkert hørt det allerede, men vi sier det igjen: Det finns ingen bedre tørstedrikk enn vann. Du trenger ikke engang være tørst for å hente deg et glass! Men hvordan legger du til rette for nok vann i hverdagen?

vann

Vannets helsefremmende virkning

Vi trenger alle vann for å leve. Det må vann til for å transporterer næringsstoffer rundt i kroppen. I tillegg beskyttes både hjerne, ryggmarg, ledd og øyne av vann. Og det stopper ikke her.

Vann gir bedre tenner, hud og hår. Vann kan både hindre og lindre hodepine. Vann er viktig for å tenke klart og arbeide bra. Vann er til og med grunnleggende for en god treningsøkt – og ikke minst for at kroppen skal komme seg raskt og bli klar for nye tak.

Kroppen trenger rett og slett vann for å virke!

Dagsbehovet

Behovet for vann varierer etter vekt, alder, temperatur og aktivitetsnivå. En voksen person behøver mellom 1,5 og 2,5 liter væske per dag. De fleste får i seg ca. 1 liter gjennom maten. Resten må drikkes. Og en trenger altså ikke være tørst for å ta et glass vann.

Noen kjenner seg tørste så snart kroppen behøver vann, mens andre ikke forstår det før de blir slappe og får vondt i hodet. Enkelte forveksler tørst med sult – som følge kan en komme til å hive innpå usunn snacks for å slukke tørsten. Ja, det er til og med mange av oss som helt glemmer å drikke!

I en travel arbeidshverdag er det fort gjort å gå ned for telling som følge av labert vanninntak. En vanndispenser er en god måte å tilrettelegge for tilstrekkelig vanninntak, og dermed bedre arbeidsinnsats. Vi i Polardrikk har i tillegg enda noen gode tips på lur.

Fem tips for å drikke nok vann

  • Ta et glass vann når du står opp og før du legger deg.
  • Drikk vann til måltidene.
  • Smaktilsett vann med noen skiver frukt eller frosne bær.
  • Ta et glass vann sammen med kaffen.
  • Og hvis du har vanndispenser – varier mellom vann med og uten kullsyre!