Skip to main content

Vann og vitenskap

By 8. mars 2017februar 2nd, 2019Kundeportrett, Kunder, Ukategorisert

Erik Hjertholm (26) er en innovativ fyr. Som student ved NTNUs Entreprenørskole overværer han daglig nye idéer som skal bringe Norge og verden fremover. Selv jobber han med et system som skal sette oppdrettsnæringen på land. Vi møtte Erik på et iskaldt glass Polarvann. Med lange arbeidsøkter de fleste av ukens dager, er det viktig å holde kroppen hydrert.

Når på dagen tar du ditt første glass vann?

– Det fyller jeg klokken ni om morgenen, når jeg kommer på skolen. Jeg er effektiv om morgenene, og ved å ta det første glasset på skolen bruker mindre tid hjemme. Det har blitt ren rutine. Det gjelder også for helgene, jeg er på skolen da også, sier Erik, som om det var en selvfølge. I løpet av dagen sørger han for jevnlig påfyll av vann:

– Jeg fyller drikkeflasken når jeg kommer om morgenen, og tre-fire ganger i løpet av dagen. Jeg merker det fort på konsentrasjonen og fokuset hvis jeg ikke får nok vann, og da er det dessuten fort gjort å bli tung i hodet.

Hva gjør du hvis du er tørst og det ikke finnes vann tilgjengelig?

– Da tar jeg til takke med nest beste alternativ; kaffe.

Hvordan foretrekker du vannet ditt?

– Ca. 4,5 grader, sier Erik presist.

– I løpet av dagen drikker jeg helst helt klart og stille vann. Men hjemme har jeg en kullsyremaskin, som jeg unner meg et glass fra når jeg kommer hjem. Kullsyren er oppfriskende, men det er det klare vannet jeg foretrekker som tørstedrikk. 

Hva er ditt første minne med vann?

– Hmm… Det må ha vært en gang det regnet så mye hjemme i Bergen at det ble oversvømmelse der jeg bodde. Alle gropene i bakken ble til små innsjøer mellom øyer av asfalt. Det var skikkelig gøy, sier Erik med barnlig begeistring i stemmen.

Hvem pleier du å drikke vann med?

– Der er jeg veldig lite diskriminerende, humrer han. Det er stort sett de fleste. Her på skolen har vi plassert en vanndispenser fra Polardrikk i fellesrommet vårt, Solanstua. Da blir det å fylle vann fort et påskudd for å være sosial. Ved vanndispenseren er veien ofte kort fra det å fylle vann til lengre samtaler om idéer og oppfinnelser.

Hvem ville du helst drukket et glass vann med, hvis du fikk velge fritt?

– Den canadiske astronauten Chris Hadfield, svarer Erik kjapt. – Han er veldig smart og engasjerer seg i mye. Jeg ville snakket med ham om vitenskap og om hvordan resten av samfunnet forholder seg til vitenskap. Om store, nerdete tema og om hvordan det kommer til å gå med jorden. Han kommer faktisk til Trondheim denne måneden for å delta i den store innovasjonskonferansen, Technoport. Så kanskje får jeg sjansen, avrunder han med et lurt smil.