Skip to main content

Min første kaffekopp

By 10. mars 2016mars 19th, 2016Min første kaffekopp

– Jeg tror jeg må ha en kopp kaffe til dette intervjuet! Vil dere også ha, spør Thomas (27) idet vi ankommer kontorlandskapet i Nygårdsgaten. Thomas er fotografen bak Thomas Morel Photography, og ambassadør for Hasselblad.

image-3

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

Det varierer veldig, men som regel blir det når jeg kommer på kontoret – mellom ni og ti på formiddagen. Innimellom kan det imidlertid gå flere dager mellom kaffekoppene. Men har jeg først laget kaffe, går det fort en hel kanne, forteller han og ler.

Hva gjør du hvis du er kaffetørst og det ikke finnes kaffe tilgjengelig?

For meg er det egentlig aldri noe problem, ettersom kaffe er så tilgjengelig. Får jeg lyst på en kopp, er den alltid bare fem minutter unna. Samtidig forstår jeg spørsmålet – søsteren min er for eksempel så kaffeavhengig at hun får hodepine dersom kaffen ikke står på bordet når hun står opp.

Hvordan foretrekker du kaffen din?

Vanlig svart. Som regel blir det presskanne, siden det er det jeg har på jobb. Med presskanne er det mindre venting enn med kaffetrakter. Aller helst skulle jeg hatt en kaffemaskin fra Polardrikk!

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

Det begynte med bambuskaffe! Bambuskaffe er et økologisk, koffeinfritt alternativ til kaffe. I Nederland, hvor jeg kommer fra, er det ganske vanlig. I 8-9-årsalderen pleide jeg å få smake det av min far, som ikke tåler koffein. Jeg husker den var spesielt god med melk i. Da jeg ble eldre føltes det imidlertid naturlig å gå over til vanlig kaffe.

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

Som regel drikker jeg kaffen alene. Det er en god drikk når jeg skal jobbe. Ellers lager jeg gjerne en ekstra kanne kaffe ved lunsjtider, når de jeg deler kontorlokaler med tar turen ut i fellesarealene. Kaffe passer like godt i en sosial sammenheng som alene foran skjermen.

Hvem ville du helst delt en kopp kaffe med, hvis du fikk velge fritt?

Barack Obama, uten tvil. For meg er han en vanvittig inspirerende person. Jeg skulle gjerne hørt hva, eller hvem han blir inspirert av. Jeg skulle spurt ham om hvordan han har opplevd sine syv, snart åtte år i posisjon – hva han synes han har fått til, og om det er ting han har måttet gi opp. Forhåpentligvis ville han gitt meg ærlige og oppriktige svar. En kopp kaffe hadde iallfall hjulpet!

thomasmoral

(Foto: Thomas Morel Photography)
Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: