Skip to main content

Min første kaffekopp

By 11. februar 2016februar 23rd, 2016Min første kaffekopp

Polardrikk møter Renate Karin (30) i butikken Lot333 en regnfull februarformiddag. Renate er student på kunsthøyskolen, og sper på kaffebudsjettet med deltidsarbeid i butikken.

image

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

– På vei til skolen. Det har etter hvert blitt slik at jeg annenhver dag går innom Kaffemisjonen og Bergen Kaffebrenneri (BKB). Litt for å variere, og litt for å fordele min støtte til sentrumskafeene.

Hvordan foretrekker du kaffen din?

– Jeg drikker den svart. Som regel blir det en «dagens», men hvis jeg skal unne meg litt ekstra blir det americano. Jeg hadde også en liten cortado-periode, men i utgangspunktet foretrekker jeg kaffen uten noe melk.

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

– Jeg begynte da jeg gikk på videregående. Etter skolen pleide jeg å gå på Vågen Fetevare (der hvor Bergen Kaffebrenneri i dag holder til) og gjøre lekser. Og jeg var ikke alene. Det var her «alle» i musikkmiljøet i Bergen drakk kaffe på begynnelsen av 2000-tallet. Guttene i Røyksopp satt der. Det samme gjorde Erlend Øye og Erik Glambek Bøe fra Kings of Convenience, for å nevne noen.

– Den gangen likte jeg egentlig ikke kaffe, så for å gli inn bestilte jeg kaffe latte. Den smakte mest melk, forteller Renate og ler.

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

– Jeg liker i utgangspunktet å bruke kaffe som et påskudd for å møte venner, men i en travel hverdag blir det oftest til at jeg drikker den alene. Det beste er å kombinere – å sette seg på en kafé for å jobbe, men fortelle venner hvor jeg er, slik at de kan stikke innom og si hei i løpet av dagen!

Hvem ville du helst delt en kaffekopp med, hvis du fikk velge fritt?

– Oi, det var vanskelig! Jeg må tenke litt på det.

En kunde kommer inn i butikken, og Renate forlater oss for å hjelpe. Etter en stund kommer hun tilbake, og da har hun svaret.

– Jeg tror det måtte blitt kongen. Eller dronningen. Kan jeg få velge begge?

Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: