Skip to main content

Min første kaffekopp

By 15. april 2016februar 2nd, 2019Min første kaffekopp

Vi stikker innom Edel (48) en travel ukedag. Hun er utdannet arkitekt, og arbeider som rådgiver og planlegger i VISTA utredning AS, hvor hun er med på å sette sitt preg på bygg- og uteområder vi alle ferdes i. Men en kaffe – det har hun alltid tid til.

image(1)

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

– Etter frokost, før starten på arbeidsdagen, oftest rett etter at barna har gått på skolen. Jeg synes det er deilig å spare den første kaffekoppen og unne meg selv et lite pusterom før jeg går på jobb. Jeg liker å sette meg ned i en bestemt stol hjemme, bla litt i avisen og tenke litt over dagens gjøremål. Ofte er det faktisk slik at jeg automatisk har gått i gang med dagens arbeidsoppgaver før kaffekoppen er drukket opp!

Hva gjør du hvis du er kaffetørst og det ikke finnes kaffe tilgjengelig?

Da stikker jeg ut og kjøper. Jeg både bor og jobber slik at det alltid finnes en kaffebar rundt hjørnet. Ofte er den jo også litt bedre, den kaffen man får ute.

Hvordan foretrekker du kaffen din?

Det kommer an på utvalget. Hvis jeg er et sted hvor jeg vet at kaffen er god, velger jeg svart – gjerne americano. Ser jeg derimot at den svarte kaffen som serveres står i en gammel kaffekanne og surner, sverger jeg til cappuccino.

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

For meg hang det å drikke kaffe lenge sammen med å bli «voksen», så jeg begynte faktisk ikke før jeg var student. Jeg husker at alle de andre studentene drakk kaffe og fortalte at de ble så mye mer opplagt av det. Arkitektstudiene var krevende, så på ett eller annet tidspunkt tenkte jeg at det hadde vært greit å våkne litt – og at nå måtte jeg vel også være voksen nok, forteller hun og ler. – Og jeg likte smaken med det samme!

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

I tillegg til selskapet avisen gir, drikker jeg kaffen sammen med venner og kollegaer. Ofte skal det jo bare være en liten pause, men siden jeg liker å sitte og prate, blir fort til at vi sitter en stund. Koselig!

Hvem ville du helst delt en kopp kaffe med, hvis du fikk velge fritt?

Haha, ja si det? Det var egentlig et vanskelig spørsmål, smiler hun og kikker ut i luften. –– Jeg burde sikkert svart Brad Pitt eller noe sånt, men jeg tror faktisk må bli min kjære – eller en god venn – en dag vi hadde god tid og kunne satt oss ute i vårsolen.

Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: