Skip to main content

Min første kaffekopp

Kaffe er ikke bare kaffe for gutta i Polardrikk i Trøndelag – det skjønner vi fort i møte med én av dem, nemlig Erik Schjerve (62), som har et helt spesielt forhold til «morrakaffen».

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

– Noe av det første jeg gjør når jeg står opp, er å ta meg en kaffekopp. I hverdagen må jeg riktignok ofte prioritere frokost foran «morrakaffen», som jeg kaller den, men da bærer det rett til kaffemaskinen på jobb. Når jeg har ferie er «morrakaffen» derimot obligatorisk. De som kjenner meg har nok også lagt merke til at jeg gjerne legger ut bilder på Facebook av «morrakaffen» og utsikten på hytta .

Hva gjør du hvis du er kaffetørst og det ikke finnes kaffe tilgjengelig?

– For oss som jobber med montering og vedlikehold av kaffemaskiner er dette et velkjent problem. Man kjenner den deilige lukta av kaffe, men maskinen er ikke opp og går. Og for meg er kaffe viktig for å få ting til fungere. Jeg går ikke akkurat over lik for en kaffekopp, men jeg går gjerne over elva. Og er det kritisk, kan jeg til og med stoppe på en bensinstasjon, sier Erik med en liten latter.

Hvordan foretrekker du kaffen din?

– Førstevalget mitt er alltid ferskmalte kaffebønner på en maskin som brygger kaffe under trykk, for eksempel Xtensa fra Polardrikk. Ellers varierer det litt etter utstyret jeg har for hånd. Hjemme bruker vi kaffekvern og presskanne, mens vi på hytta har manuell kvern og dermed kverner kaffen for hånd før vi lager kokekaffe. For meg ligger det en egen verdi i å bruke litt tid på å lage kaffen. Det forsterker opplevelsen. Dette er riktignok ikke så forenelig med den vanlige arbeidstralten, men der har vi heldigvis Polardrikk.

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

– Vet du, det kan jeg faktisk ikke huske. Men en av de tidligste opplevelsene jeg hadde med kaffe var i 1974, da dro jeg nemlig for første gang alene på påsketur med kompiser. Og da var det fest, vet du. I kafeteriaen i «karsk-salen» kunne man velge mellom kaffe og «halv kaffe». Som de andre valgte jeg selvsagt «halv kaffe »– og da måtte jeg jo fylle opp resten på egenhånd. Vi kan bare si det sånn at det var artig så lenge det sto på, ler Erik.

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

– Jeg drikker kaffe i alle sammenhenger, fra store tilstelninger som Rosenborg-kamp til en vanlig ettermiddag hjemme. Kaffe varmer godt, og som de fleste vet er det jo ikke alltid like god temperatur i dette landet. I tillegg er kaffe en enkel og fin måte å legge til rette for stemning på. Noe av det fineste jeg vet når jeg er ute og går tur er å plukke frem primus og kaffe. Da koser jeg meg. Én gang skjedde likevel det som ikke skulle skje: Jeg og kona hadde gått oss en lang og god tur, funnet frem primus, tørr ved, kaffe og vann. Og så manglet fyrstikkene. Den fortvilelsen vi kjente da. Nei, den kan jeg nesten ikke beskrive, smiler Erik og rister på hodet.

Hvem ville du helst delt en kopp kaffe med, hvis du fikk velge fritt?

– Da ville jeg valgt kong Harald. Jeg synes stadig vekk han viser frem nye sider av seg selv som folkekonge, med et storsinn mange kunne misunne. Men jeg hadde ikke tatt med de to tullballene jeg jobber med, avslutter Erik med en varm latter og et glimt i øyet.

Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: