Skip to main content

Min første kaffekopp

By 17. november 2016februar 2nd, 2019Ukategorisert

Nå til dags er Håvard (39) rådgiver i markedsføringsbyrået Brandity, hvor han bygger merkevare til selskaper som Skandiabanken og Braastad Cognac. En gang i tiden kunne man imidlertid finne ham bak en espressomaskin på av Bergens kaffebarer.

 img_8235

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

– Det blir som regel når jeg kommer på jobb i ni-tiden. Det sørger for en litt lun start på dagen, og er nesten blitt et ritual for å komme i gang. Jeg utveksler noen ord med de andre på kontoret, sjekker avisene og tar meg en kopp kaffe. Dessverre har vi en ganske dårlig kaffemaskin på kontoret nå om dagen. Tidligere hadde vi Polardrikk – da både smakte, og så det ut som kaffe. Det gjør den dessverre ikke nå.

Hva gjør du hvis du er kaffetørst og det ikke finnes kaffe tilgjengelig?

– Da går jeg ut og kjøper den. Det er en av fordelene ved å bo og jobbe i sentrum. Det kan også være en grei avveksling med en tur til nærmeste takeaway. Jeg pleide å jobbe på ulike kaffebarer og kafeer i byn, så jeg har nok laget noen hundre espressoer opp igjennom.

Hvordan foretrekker du kaffen din?

– Den bør helst være svart, litt mørk og sterk. Den lysbrente, skandinaviske versjonen funker også, men jeg er ikke så glad i melkebasert kaffe. Eller. Jeg kan strekke meg til en cortado.

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

– Jeg vil si at jeg startet ganske seint, kanskje i 25-års alderen. Familien min hjemme drakk mest te, så det førte til at kaffedrikkingen ble utsatt litt. Kaffe er primært en sosial greie for meg. Hvis kaffe hadde vært en person, hadde han vært en omsorgsfull type – en sånn fyr som får folk til å slappe av.

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

– Jeg drikker nok mest på jobb; det er sjelden jeg drikker kaffe hjemme. Jeg blir veldig pratesyk av kaffe – greier ikke slutte å snakke selv om folk rundt meg bare vil ha fred. Kaffe er bra for møter, det sørger for at folk er kvikkere og mer «på». Spesielt mørk kaffe gir et ekstra boost og vekker deg litt opp.

Hvem ville du helst delt en kopp kaffe med, hvis du fikk velge fritt?

– Jeg ville sittet ved samme bord som Iggy Pop og Tom Waits i den Coffee and Cigarettes-filmen! Eventuelt kunne det vært interessant å ta en prat med etterforskerne i Isdalkvinne-saken over en smakfull lungo.