Skip to main content

Min første kaffekopp

By 27. oktober 2016februar 2nd, 2019Kundeportrett, Min første kaffekopp

Svart kaffe og rå trening går hånd i hånd for Thomas Ølnes (25), daglig leder på treningssenteret Sprek og Blid Arna.

img_7361

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

– Noe av det første jeg gjør når jeg kommer på jobb, er å trykke på en svart kaffe! Jeg lager ellers aldri kaffe hjemme, da jeg er den eneste av oss som drikker kaffe. Dermed blir en jeg en typisk mandag til lørdags-kaffedrikker, forklarer Thomas.

Hva gjør du hvis du er kaffetørst og det ikke finnes kaffe tilgjengelig?

– Jeg lager som sagt aldri kaffe hjemme, så hvis jeg ikke er på jobb stikker jeg på besøk til noen. Eller inviterer noen på besøk. Det beste er å møtes på jobben, der slipper vi nemlig å styre med å lage kaffe – det er bare å sette kaffekoppen inn i Polardrikk-maskinen og trykke på en knapp og så er kaffen klar, humrer han.

Hvordan foretrekker du kaffen din?

– Svart, alltid svart. Jeg er ikke noen latte-mann. Enkelte dager hender det jeg jobber sent, og det blir lange kvelder. For å få litt ekstra energi på slike kvelder, hender det jeg kjører jeg på med en espresso eller to!

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

– Det er egentlig en ganske morsom historie. På videregående hadde jeg og en kompis deltidsjobb på et industriverksted her i Arna. I pausene forsvant alle de voksne karene bort til kaffemaskinen. Ja, for de skulle jo selvfølgelig ha seg en kaffe. Jeg og kompisen min drakk egentlig ikke kaffe, men vi ville jo ikke havne utenfor fellesskapet og det sosiale, så en dag bestemte vi oss for å stille vi oss i køen vi òg. Vi tok noen små kopper og forsøkte oss frem. Og det funket – snart var vi òg en del av gjengen. Og det gikk ikke lang tid før kaffen var en selvfølge – også for oss!

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

– Kaffe er en veldig sosial greie, også her på Sprek og Blid, så det blir fort kaffe og litt prat med både kollegaer, leverandører og kunder. Ellers er det faktisk også sånn at når jeg eller kompisene mine foreslår at vi skal finne på noe, mener vi egentlig kaffe. Når vi kommer sammen deler vi liksom alltid en kopp kaffe, forklarer han med et lite smil.

Hvem ville du helst delt en kopp kaffe med, hvis du fikk velge fritt?

– Hmmm. Jeg tror det måtte blitt Petter Stordalen. Jeg synes det han har fått til er imponerende, og skulle gjerne fått et par tips med meg på veien. Ellers regner jeg jo med at han er en hyggelig kar som ville satt pris på å sette seg ned og ta en pust i bakken – over en kaffekopp, avslutter Thomas.