Skip to main content

Min første kaffekopp

By 18. oktober 2017mars 6th, 2020Min første kaffekopp

Vi møter Margrete (22) en solfylt høstdag i London. Til daglig kombinerer hun studier ved London College of Fashion med internship i et PR-byrå. For henne er kaffe essensielt i hverdagen – og med kaffekoppen i hånden tar hun seg tid til en liten pause mellom slagene.

 

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

– Den første kaffekoppen er en fast del av morgenritualet mitt. Først pakker jeg meg inn i morgenkåpe og tøfler, før jeg tasser ned på kjøkkenet og koker opp en gryte med vann og rører inn kaffen. Når kaffen er klar, nyter jeg den samtidig som jeg oppdaterer meg på hva som har skjedd i moteverden. I helgene setter jeg meg aller helst ned med en bunke magasiner.

Hva gjør du hvis du er kaffetørst og det ikke finnes kaffe tilgjengelig?

– Det skjer ikke! Jeg passer nemlig alltid på å ha kaffe i skapet. Men om vi likevel tenker oss at uhellet skulle være ute, tar jeg meg et stort glass iskaldt vann før jeg kler på meg skoene og går ut for en kaffe.

Hvordan foretrekker du kaffen din?

– Det varierer litt med døgnet, hvilken årstid det er  og med humøret mitt.  Men som regel går jeg for svart americano.

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

– Jeg lærte nok å drikke kaffe av moren min, sier Merethe med et ettertenksomt lite smil.

– Hun har alltid vært, og er fortsatt mitt fremste forbilde. Til å begynne med drakk jeg mildere varianter, med mer melk enn kaffe. Men nå gjør jeg som moren min: Jeg drikker så å si kun svart kaffe, ler hun.

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

– Jeg elsker å drikke kaffe sammen med andre. Gjerne med venninner, min mor eller kjæresten min – men jeg drikker selvfølgelig en del kaffe alene også. Ofte blir det litt sånn på farten, frem og tilbake mellom møter, skole og trening.

Hvem ville du helst delt en kopp kaffe med, hvis du fikk velge fritt?

– Jeg burde sikkert svare Johnny Depp eller en annen stor stjerne, men jeg tror likevel det må bli internettfenomenet Vegard Harm. Han er så morsom, og får meg alltid til å le uansett hvilket humør jeg skulle være i – i tillegg tror jeg faktisk vi kunne fått en god samtale om livet.