Skip to main content

Min første kaffekopp

By 20. mai 2016februar 2nd, 2019Min første kaffekopp

Vi møter Sigrid (27) på en kafé like i nærheten av Central Park. Sigrid jobber til daglig som programleder i NRK p1, og er i New York på ferie. Vi vurderer å ta turen innom Strawberry Fields, minnestedet etter John Lennon, men det er regn i luften så vi blir enige om at kaffen trolig smaker best innendørs.

image(2)

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

Det kommer veldig an på hvordan dagen ser ut, men som regel blir det på jobb. Som programleder for Morgensendingen i p1 går det slag i slag om morgenen – jeg står jeg opp kl 4, møter på jobb kl 5, før jeg går på lufta kl 6. Med en slik morgenrutine er kaffemaskinen god å ha, smiler hun. – I helgene tar jeg meg derimot bedre tid. Da liker jeg å lage ekstra god kaffe, for eksempel presskanne eller V60, mens jeg leser avisa. Den første kaffekoppen er uansett kvalitetstid – enten det er med avis eller på radio.

Hvordan foretrekker du kaffen din?

Vet du, det varierer fra dag til dag. Noen dager vil jeg ha den vanlig svart, andre dager med melk. Tidvis drikker jeg kaffe latte, og tidvis er iskaffe førstevalget. Jeg har vel det man kan kalle et bredt kafferegister, uten å være noen kaffesnobb. Innimellom synes jeg til og med det smaker med litt god gammeldags pulverkaffe, forteller hun og humrer.

Hva gjør du hvis du er kaffetørst og det ikke finnes kaffe tilgjengelig?

Hjemme hos oss blir det nok ikke tomt med det første, ettersom jeg er gift med en over snittet kaffeavhengig mann. Skulle det mot formodning blitt tomt, hadde han vel traktet gjennom et gammelt filter. På ferie har jeg faktisk sett at han har blandet pulverkaffe med springvann!

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

Da jeg var 14 var jeg av typen som kjøpte iskaffelatte med dobbel vaniljesirup og trodde jeg drakk kaffe. Men kaffedrikkingen begynte nok først seriøst da jeg flyttet til Oslo og ble student. I Oslo var kaffe mye mer tilgjengelig enn i Harstad, hvor jeg vokste opp. Mens man i Harstad aktivt måtte oppsøke kaffen, var det kafeer overalt i Oslo.

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

På jobb har vi en slags «kaffeklubb». På starten av dagen finner vi et tidspunkt hvor vi blir enige om å møtes for kaffepause. Her kan vi snakke om alt mulig. Jeg tror kanskje det er disse kaffekoppene som har gjort at vi er blitt så godt kjent med, og trygge på hverandre på jobben min. I «kaffeklubben» kan vi nemlig dele alt fra middagsoppskrifter til ting man er usikre på i jobben.

Hvem ville du helst delt en kopp kaffe med, hvis du fikk velge fritt?

Her må jeg svare John Lennon, som i årevis har vært et stort idol for meg. Jeg vet ikke helt hva jeg ville sagt, men jeg tror jeg ville forsøkt å formidle takknemlighet over de mange fine stundene han har gitt meg, sier hun og kikker ut mot parken. – Én ting vet jeg iallfall, og det er at jeg ville valgt vanlig svart kaffe. Jeg ser for meg at vi kunne tatt den på en eller annen liten kafé her i New York, og at vi skulle drukket den type kopp kaffe som aldri tar slutt ­– en sånn kopp som vi bare kunne fylt på, og fylt på, og fylt på.

Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: