Skip to main content

Min første kaffekopp

By 9. august 2017mars 6th, 2020Min første kaffekopp

Fra det øyeblikket hun slår opp øynene om morgenen gleder Karen (27) seg til frokost og dagens første kaffekopp. Som samfunnsøkonom arbeider hun for å finne ut hvordan samfunnet best kan bruke sine ressurser. I tillegg til å være pen, blir det fort tydelig at hun er en skarp og reflektert kvinne – ofte med en slående kommentar på lur. For å få svar på noen av sine spørsmål kunne hun tenke seg å dele en kopp kaffe med en av politikkens tidligere førstekvinner; Kristin Halvorsen.

 

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

– Jeg spiser frokost mellom halv åtte og halv ni, og da er det essensielt med en kaffe til yoghurten og müslien. Denne første koppen med kaffe er definitivt den beste jeg får i løpet av dagen. Den er et høydepunkt jeg gleder meg til helt fra jeg våkner.

Hva gjør du hvis du er kaffetørst og det ikke finnes kaffe tilgjengelig?

– Til nøds drikker jeg vann, om jeg må ha noe. For meg blir te litt for lite tilfredsstillende. Te blir for tett på, men for langt ifra, ler Karen.

Hvordan foretrekker du kaffen din?

– Den er enkel: Sort filterkaffe.

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

– Da jeg som femtenåring begynte å gå på kafé var det ingen vei utenom. Jeg likte ikke te, og alt det andre på menyen var for dyrt for fjortislommeboken. Etter et halvt år kunne jeg imidlertid få lyst på kaffe helt uoppfordret – og synes at det var godt!

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

– De jeg bor sammen med. Jeg bor i kollektiv med tre andre, og da blir det fort til at vi spiser frokost sammen eller at vi slår ihjel et par timer med kaffe og prat på kjøkkenet.

Hvem ville du helst delt en kopp kaffe med, hvis du fikk velge fritt?

– Kristin Halvorsen, lyder det fra Karen etter en kort tenkepause. – Hun føler jeg at kunne lært meg litt om livet. Jeg ville gjerne diskutert noen politiske spørsmål med henne, off the record, og fått svar på hva vi bør gjøre med samfunnet.