Skip to main content

Min første kaffekopp

Kaffemaskin

Ole Herland Grøtterud (59) er daglig leder i Lissos Eiendom AS, og leier ut flere kontorer og bygg til lokale bedrifter i Nedre Eiker. Selv bor han to uker i måneden mellom høye fjell, blomster og blått hav på Kreta, noe som har gjort han like bevandret i den greske som i den norske kaffekulturen.

 

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

– Jeg begynner på jobb klokken syv, og setter på kaffen med det samme. Den må til for at arbeidsdagen skal begynne, og jeg drikker lett 3-4 kopper før lunsj. I helgene tar jeg meg bedre tid, og nyter en litt lengre frokost til kaffen.

Hva gjør du hvis du er kaffetørst og det ikke finnes kaffe tilgjengelig?

– Jeg kan ikke se for meg en situasjon hvor det skjer – det er liksom ingen alternativer til kaffe. Heldigvis har jeg som oftest kaffe i hus, og ellers har jeg en søndagsåpen butikk omtrent 500 meter fra huset. Det er betryggende at kaffen alltid er innen rekkevidde, konstaterer Ole.

Hvordan foretrekker du kaffen din?

– Den drikker jeg helst sort, uten noe melk og sukker. Her hjemme fyller jeg koppen fra kaffemaskinen, eller drikker den filtermalt – noen ganger med litt kanel i. På hytta går det derimot i kokekaffe, og den gjør seg godt på tur i termosen. Halvparten av måneden arbeider jeg fra Kreta, hvor jeg har et byggeprosjekt. Der får man enten tak i en tyktflytende og espressolignende kaffe som noen ganger smaker litt beskt, eller god traktekaffe som ofte er tilsatt litt karamell. Det høres gjerne søtt ut, men det gir en god vri på smaken, smiler Ole.

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

– Det var ikke før jeg var godt voksen, etter at jeg hadde begynt å jobbe. Da jeg var ung, fantes det ingen caffè latte eller andre ”ungdomsvennlige” kaffevarianter, så det var vel gjerne derfor at overgangen kjentes litt stor.

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

– Siden jeg driver et eget firma blir det mest til at jeg drikker kaffe alene i løpet av arbeidsdagen. Men etter jobb og middag tar jeg en ettermiddagskaffe sammen med kona, og det er også henne jeg deler en kopp kaffe med i helgene. Når jeg er på Kreta er det litt annerledes. Der sitter folk ute på gatene, og derfor er det lett å komme i kontakt med de lokale over en kaffe. Det er ikke sjelden at de vinker oss inn og byr på en kopp, og da blir kaffen fort til en sosial begivenhet.

Hvem ville du helst delt en kopp kaffe med, hvis du fikk velge fritt?

– Det måtte være med kona mi. Det er hyggelig med grekerne, altså, men det er kona som er nummer én, ler Ole.

Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: