Skip to main content

Min første kaffekopp

Bakermester Ben Klausen (51) hos Bakermester Klausen AS har en dansk mor, og der ligger trolig mye av forklaringen på at han foretrekker kaffen med en skvett melk. Vi møtte Ben på en rykende kaffekopp i et livlig bakeri, hvor det knas, eltes og bakes brød og kaker 24 timer i døgnet.

Når på dagen tar du din første kopp kaffe?

– Den fyller jeg klokken syv, når jeg begynner på jobb. Jeg spiser frokost hjemme før jeg drar, og er på jobben rundt halv syv. Når jeg stempler inn en halvtime senere har jeg som oftest vært en runde innom bakeriet og kontorene, og da smaker det godt med den første kaffekoppen før jeg begynner på arbeidsoppgavene.

Hva gjør du hvis du er kaffetørst og det ikke finnes kaffe tilgjengelig?

– Vi har faktisk en trakter i reserve her på bakeriet, ler Ben. Den ligger på lur hvis det skulle være noe galt med kaffemaskinen. Men hvis noe først er galt, blir den som regel fikset av Polardrikk veldig kjapt – ofte innen halvtimen. Her vi bor er det ikke så mange kaffebarer og kafeer, så hvis det virkelig var krise, måtte jeg bare ha lagd den hjemme. Ben tenker seg om et øyeblikk: – Men faktisk driver vi også en kaffebar på et kjøpesenter som ikke er så langt unna, så der kan jeg jo dra.

Hvordan foretrekker du kaffen din?

– Den drikker jeg svart med litt melk. Hvis jeg er på kafé blir det gjerne en caffè latte eller en annen variant med steamet melk.

Er det ikke noe dansk over det å ha melk i kaffen?

– Min mor er faktisk dansk, så det kan hende det er derfor, humrer Ben.

Hvordan begynte du å drikke kaffe?

– Jeg begynte ikke å drikke kaffe før jeg var 45 år, faktisk! Jeg syntes ikke kaffe var særlig godt før, og drakk mye te. Men så begynte vi å åpne kaféer og ha våre egne kaffeutsalg. Da begynte vi på baristakurs, og måtte selvfølgelig smake på det vil lagde for å sjekke om det var som det skulle. Med litt melk og sånt så ble det jo ikke så ille, så da fortsatte jeg med kaffedrikkingen. Men det må altså være en skvett melk i.

Hvem pleier du å drikke kaffe med?

– Som regel er det her på jobben at jeg drikker mest kaffe, og da er det sammen med kollegaer og med min bror, Pål, som også er bakermester her i bakeriet. Når vi feirer noe her på jobb, enten det er runde tall eller noe annet, lager vi litt mer ut av det, og sørger for å diske opp med kake til kaffen.

Hvem ville du helst delt en kopp kaffe med, hvis du fikk velge fritt?

– Det var et vanskelig spørsmål. Jeg er ikke så opptatt av kjendiser, så det er ingen av dem jeg har noen spesielle ønsker om å drikke kaffe med. Det måtte nok være med mine flinke medarbeidere her på bakeriet, avslutter Ben.

Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: