Bli kontorets sommerhelt – by på affogato!

Idet en kule kjølig, mild vaniljeis drukner i en varm, kruttsterk espresso, oppstår noen himmelske munnfuller. By kontorklamme og sommerferieklare kollegaer på den italienske desserten affogato, og gi arbeidsdagen ny gnist.

Mange har lagt sin elsk på den italienske desserten, affogato, og det er ikke så rart. I tillegg til å være merkverdig lite komplisert å lage, er harmonien som oppstår mellom det bitre i den varme kaffen og det søte i den kalde vaniljeisen like uslåelig som den mellom kaffe og sjokolade.

Søtsug fra romertiden

Det enkle er ofte det beste, og det er viden kjent i det italienske kjøkken hvor ytterst få råvarer av høy kvalitet ofte utgjør de mest smakfulle måltidene – tenk bare på Pizza Margherita, Pasta Carbonara og Risotto Milanese!

Affogatoen ble trolig unnfanget i Italia allerede i romertiden, men spredt til den vide verden først i renessansen når den italienskfødte franske dronningen, Catherine de Medici, tok italiensk is og andre søtsaker med seg til hoffet i Frankrike, hvor de raskt fikk ben å gå på.

Minimum innsats, maksimal uttelling

I dag er den britiske restauranteieren og kokken, John Quilter, blant affogatoens største fans, og han fremhever hvordan de enkle og rene smakene langt på vei overgår de fleste komplekse desserter som figurerer menyene på mange restauranter.

Quilter påstår at affogatoen, med dens to simple ingredienser, er selve kroneksempelet på hvordan minimum innsats enkelte ganger kan gi maksimal uttelling.

Men nok prat

Stikk på butikken, og kjøp en dunk vaniljeis. Trykk inn espressoknappen på kaffemaskinen, og sørg for at hver og en av kollegaene dine får en rykende kopp i neven. La en kule vaniljeis drukne oppi hver av koppene med espresso, og kjenn hvordan arbeidsdagen plutselig gnistrer.

Lurer du på noe?

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: