Skip to main content

Kaffe på veien

By 8. april 2016februar 2nd, 2019Kaffe på avveie

Vi i Polardrikk er glade i å reise – og med vår interesse for kaffe, benytter vi enhver anledning til å besøke gode kafeer. Vi vil gjerne dele noen gode tips med deg – kanskje noe å drømme om når du står ved kaffemaskinen og tenker på storbyweekenden utpå våren. Vi begynner med de nordiske hovedstedene!

Skjermbilde 2016-04-08 kl. 16.51.35

Oslo – Supreme Roastworks

Supreme Roastworks er et relativt nytt tilskudd i kaffehovedstaden Oslo. Kafeen i Thorvald Meyersgate, midt på Grünerløkka, åpnet i 2013 og drives av de lokale kaffeentusiastene Joar Christoffersen, Magnus Lindskog og Odd Steinar Tøllefsen.

Det første vi la merke til, var kafeens mange stamkunder. Og det er ikke overraskende at de kommer tilbake. Supreme Roastworks er en skikkelig trivelig kafé – like velegnet for en espresso i baren, som en tilbakelent cappuccino over dagens avis.

Det vi liker spesielt godt med Supreme Roastworks, er at de brenner sin egen kaffe. Dette har innehaverne holdt på med siden 2008, altså lenge før de åpnet sin egen kafé – og det merkes på den prisbelønte smaken!

Skjermbilde 2016-04-08 kl. 17.36.18

Stockholm – Johan & Nyström

I likhet med Supreme Roastworks i Oslo, begynte Johan & Nyström som et kaffebrenneri. Da vennegjengen startet opp i 2004, skilte de seg fra andre kaffebrennere gjennom håndverket «slow roast», som kort forklart betyr at kaffen brennes over lengre tid for å gi smaken større kompleksitet.

Johan & Nyström ligger i Swedenborgsgatan, i hjertet av Stockholm. I tillegg til utsøkt kaffe, utmerker kafeen seg som både konseptbutikk, utstillingslokale, te- og kaffebar. Det er nesten ikke grenser for hva man får kjøpt av kaffe, te og utstyr her. Pass på lommeboken, sier bare vi!

Skjermbilde 2016-04-08 kl. 17.09.48

København – Coffee Collective

For oss går det nesten ikke an å ta turen til Køben uten å besøke Coffee Collective. Coffee Collective startet som kombinert kaffebrenneri og kafé i Jægersborggade på Nørrebro. Brenneriet ligger fortsatt samme sted, men kafévirksomheten har ekspandert med to tilskudd – ett i det travle knutepunktet Nørreport og ett i det mer avslappede Fredriksberg.

Vi ville ikke anbefalt turen innom Coffee Collective hvis det ikke hadde vært god kaffe der. Det er imidlertid ikke bare kaffen og atmosfæren på kaffen som er god – Coffe Collective skiller seg også ut gjennom bevisstheten omkring måten kaffen er produsert på, og arbeidsforholdene til de som lager kaffen. Dette både imponerer og inspirerer oss når vi er ute på reise.

 

Håper du får lyst til å besøke ett av disse stedene – og at den ferske kaffen fra kaffemaskinen gjør ventetiden litte grann kortere!

Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: