Skip to main content

Kaffe med historisk sus

By 10. juni 2016februar 2nd, 2019Kaffehistorie

Vi i Polardrikk har tidligere tipset om hvor du kan få tak i god kaffe på storbyferie i Norden, men skal du lenger vekk i sommer vil vi anbefale et besøk på et av verdens historiske kaffehus.

1

Venezia ­– Caffè Florian

På Markusplassen i Venezia ligger det som av mange blir ansett som Europas eldste kaffehus, Caffè Florian. Kaffehuset ble åpnet av Floriano Francesconi i 1720, og var det eneste stedet som serverte kvinner på 1700-tallet. Det har blitt kjent som Casanovas favorittsted for sjekking! Charlie Chaplin, Lord Byron og Charles Dickens er andre kjente fjes som har besøkt kaffehuset. Under revolusjonen i Venezia i 1848 ble også kaffehuset brukt til å husere og behandle de skadete.

Siden slutten av 1800-tallet har Caffè Florian arrangert kunstutstillinger og konserter, i tillegg til å servere mat og god kaffe. Stedet er en opplevelse, med flere rom med ulike tema! Felles for dem alle er at veggene er prydet av malerier og detaljer hvor enn en snur seg. Vi anbefaler en rykende kopp kaffe i en av de røde fløyelssofaene eller ved et bord i solen, med utsikt over Markusplassen.

2

New York – Café Reggio

Siden 1927 har Café Reggio servert kaffe til beboere og tilreisende i Greenwich Village i New York. Kafeen sies å ha servert den første cappuccinoen i USA, laget med en kaffemaskin som kaféeieren importerte fra Italia. Kaffemaskinen er ikke i bruk i dag, men kan fremdeles ses i kafeens lokaler.

Café Reggio er fylt av antikviteter, malerier datert tilbake til 1500-tallet og memorobilia fra beat-poetene på 60-tallet. Filmer som Gudfaren II, Shaft og Inside Llewyn Davis har filmet scener i kafeen, og bilder på veggene fra innspillingene bidrar til et historisk sus av Hollywood i New York.

3

Wien – Café Central

 Café Central åpnet for første gang i 1876, og ble en felles møteplass for de intellektuelle og litterære tidlig på 1900-tallet. Blant annet skal Trotsky ha drukket sin kaffe og spilt sjakk her. Kaffehuset ble sterkt skadet og stengt under andre verdenskrig, og først førti år senere åpnet Café Central dørene igjen.

I dag er lokalene preget av storslåtte søyler og buet tak. Det serveres både lunsj og varmmat, men vi ville gått for et av de mange fristende bakverkene og en kopp kaffe!

Ble du reiselysten? Kanskje vi kan friste med en cappuccino fra en av våre kaffemaskiner, mens du planlegger sommerferien?

Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: