Kaffe trenger ikke være håndbrygget av en barista for å smake av det lille ekstra. Det finnes en rekke måter å variere kaffedrikken på – for eksempel med sirup.
Sirup i kaffen?
Å helle sirup i kaffen er ingen ny idé. Det finnes referanser til bruk av sirup i kaffe helt tilbake til 1700-tallet. Som smakstilsetter slo sirupen likevel ikke gjennom før den ble brukt i italiensk soda – en forfriskende drikk av kullsyreholdig vann, sirup med smak og isbiter.
Drikken ble først servert på kafeer og kaffehus i San Francisco på 1920-tallet. Sirupdrikken ble fort populær, men det var ikke før 60 år senere at en veteran i amerikansk kaffeindustri, Brandy Brandenburg, satt på en kaffebar i samme by og testet å helle smaksatt sirup i sin kaffe latte.
I takt med kaffebarkulturens utbredelse, har mang en kaffedrikker i dag omfavnet sirup som smakstilsetter i kaffe latte eller cafè au lait.
Slik gjør du
Det er ingen stor kunst å smaksette kaffe med sirup på en vellykket måte. Det kan alle få til!
Hell 3 cl kaffesirup i bunnen av et glass – helst et høyt et. Varm opp 1,5 dl melk og hell den forsiktig over sirupen. Til slutt heller du en kopp kaffe, gjerne fra Polardrikk, i glasset. For å pynte kaffedrikken litt kan ha i litt krem og eventuelt drysse litt kanel, kokos, hakket sjokolade (eller noe annet du liker) over.
Kaffesirup trenger imidlertid ikke brukes på akkurat denne måten – eller i kaffen, for den saks skyld! Kaffesirup kan faktisk brukes i alt fra milkshakes, iskaffe, iste og smoothies, til pannekaker og i desserter – som ingrediens eller topping.
Lyst å prøve?
Vi i Polardrikk har sansen for kaffesirup og alle dens bruksområder. Derfor har vi vært i Danmark og funnet en sirup uten konserveringsmidler og e-stoffer som vi nå tilbyr våre kunder. Sirupen inneholder utelukkende naturlige ingredienser. Smakene våre er sjokolade, hasselnøtt, appelsin og vanilje.