Skip to main content

Kaffe før trening

By 21. oktober 2016februar 2nd, 2019Ukategorisert

Visste du at kaffe har bedre treningseffekt enn frukt? Ekspertene sier så. Legg derfor inn et stopp ved kaffemaskinen neste gang du skal på trening!

bradencollum

Da vi tidligere i høst snakket med innehaverne av treningssenteret Sprek og Bild i Arna, lærte vi at en kaffe før trening kan bidra til å øke treningseffekten. Diverse søk på nettet viser at dette er riktig – først og fremst skyldes det at kaffe er en naturlig energidrikk.

Eller for å presisere: Kaffe er et naturlig sentralstimulerende middel. Den virker oppkvikkende i moderate doser, og kan derfor både øke prestasjonsnivået og forsinke utmattelse i utholdenhetsidretter som løping, sykling og langrenn. Følelsen kaffe gir av å ha mer energi virker dessuten psykisk – når du føler at du har mer energi, yter du også deretter. Denne effekten er selvsagt kjent blant toppidrettsutøvere.

Ja, for du har kanskje hørt at norske skiløpere drikker kaffe og cola før, og under tøffe skirenn? Det stemmer. I løpet av «fem-mila» tilbys Northug & co fire-fem kopper kaffe blandet med cola. Her kan vi jo legge til at kaffen også inneholder stoffer som virker lett smertestillende, slik at utmattelse merkes mindre på kroppen.

Nå kan det kanskje høres ut som kaffe er det eneste du trenger før en real treningsøkt. Samtidig er det likeså viktig å huske å drikke nok vann. Kaffe har riktignok vist seg å være mindre vanndrivende enn man tidligere har trodd, men under trening trenger kroppen likevel mer vann enn den trenger kaffe.

Om det ikke akkurat er en treningsøkt å reise seg og gå til kaffemaskinen på jobb, så kan du iallfall vite at du yter bedre etter at du har drukket neste kaffekopp – enten du er på jobb eller skal på trening!

Foto: Braden Collum/Unsplash
Kontakt oss

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: