Den lille iskaffeordboken

By 27. mai 2016 februar 2nd, 2019 Fra oss til dere, Kaffeoppskrifter, Kaffeordboken

Med ett var det blitt sommer! Og hva er vel mer oppfriskende i varmen enn en deilig iskaffe? Om du tror det bare finnes én type iskaffe, tar du imidlertid feil. Vi guider deg gjerne gjennom de vanligste variantene – så vet du hva du får neste gang du bestiller. Skjermbilde 2016-05-27 kl. 15.54.44

Cold Brew

Cold Brew regnes egentlig ikke som iskaffe, men er langsom brygget kaffe – uten bruk av varmt vann.

Frappé

For mange er frappe den ultimate iskaffen. Her får du espresso kjørt i blender sammen med melk eller fløte, vaniljesirup og knust is. Utrolig godt!

Iskremkaffe

Denne iskaffen er nærmest som en liten dessert. Her får du espresso over isbiter og iskrem, tilsatt melk og sukker. Crème de la crème innen iskaffe!

Islatte

Islatte minner om caffè latte. Her får du espresso kjølt ned med hele isbiter og melk og sukker. Kan gjerne smaksettes med sirup!

Ismocca

Ismocca minner om caffè mocca. Her får du kort fortalt espresso kjølt ned med hele isbiter, kald melk, melkeskum og sjokoladesaus. Ekstra god er den med litt pisket krem på toppen!

Shakerato

Her avslører navnet hva du får, nemlig espresso, sukker og isbiter ­– blandet (eller ristet) i en «shaker». Forfriskende og oppkvikkende!

Hvis du ikke har noen kafé i nærheten, men syntes dette hørtes godt ut, er det ingenting i veien for å lage iskaffe hjemme eller på jobb. Et godt tips er å bruke rikelig med isbiter, slik at isbitene ikke smelter før du får drukket kaffen og vanner ut smaken.

Riktig god helg!

Lurer du på noe?

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Ring oss på 55 25 99 25

Eller send oss en melding: