Skip to main content

Bærekraftig kaffe

By 15. november 2020mars 30th, 2023Bærekraft
To menn diskuterer fairtrade kaffe på møterom

Norske kaffedrikkere er bevisst på både smak og bærekraft. Mange av verdens kaffebønder lever i fattige og ugunstige kår, og det er ingen selvfølge at menneskerettigheter eller gode arbeidsforhold ivaretas.

Dette er en av grunnene til at stadig flere kaffedrikkere velger kaffe fra bærekraftige og Fairtrade-sertifiserte kaffeprodusenter. Rent praktisk betyr dette at kaffen du drikker kommer fra kaffebønder som ikke arbeider under uverdige forhold, og at miljøet ivaretas.

Vi i Polardrikk AS er vårt ansvar bevisst, og samarbeider derfor med kaffeleverandører som handler kaffe hos bærekraftige kaffebønder slik at våre kunder kan drikke kvalitetskaffe med god samvittighet fra våre kaffemaskiner til bedrift.

 

Löfbergs | Bærekraftig Fairtrade-kaffe

Vi samarbeider blant annet med svenske Löfbergs, som er i verdenstoppen når det kommer til innkjøp av Fairtrade-merket og økologisk kaffe. All kaffe som kommer fra Löfbergs er miljømerket, slik at du kan være sikker på at kaffen er av den bærekraftige sorten.

Kaffe fra Löfbergs har fire ulike produktmerkinger som vitner om leverandørens fokus på miljø, bærekraft og menneskeverd:

• Rainforest Alliance
• Fairtrade
• Økologisk (EU-økologisk)
• UTZ

Bergen Kaffebrenneri (BKB)

Bergen Kaffebrenneri (BKB) er en av våre trofaste kaffeleverandører, og fokuserer på å kjøpe inn kaffebønner fra bønder som arbeider under trygge og gode kår.

Bergen Kaffebrenneri er dessuten kresen ved valg av kaffebønner, noe som resulterer i smakfull kvalitetskaffe. Både jordsmonn, klima og geografisk område står sentralt når BKB skal finne smakfulle kaffebønner.

De ansatte i kaffebrenneriet ønsker å komme nærmest mulig kaffebøndene, og reiser som regel ut i verden når de beste kaffebønnene skal finnes. Ønsker du rettferdig og smakfull kaffe, er BKB et ypperlig alternativ.

Bergen Kaffebrenneri er også en av klassens beste på gjenbruk og brenneriet er i stor grad bygget opp på dette prinsippet.

Bærekraft og sosiale forhold i fokus

Vi handler kaffe fra produsenter som stiller krav til både sosiale forhold og miljø når råvarer skal velges. UTZ– og Fairtrade-sertifisert kaffe er  noe som vitner om at kaffeleverandøren har fokus på kaffebøndenes sosiale arbeidsforhold.

Økologisk kaffe-merking fra Debio og produsenter med stempelet «Miljøfyrtårn» er noe som vitner om at de tar klimaet og miljøet seriøst.

 

Hva betyr de ulike sertifiseringene?

Fairtrade, økologisk, Debio og UTZ… Hva betyr egentlig de ulike sertifiseringene som finnes på kaffeproduktene?

 • Fairtrade: Kaffebonden mottar en garantert og forhåndsbestemt minstepris for kaffebønnene som selges, og tilgang på ulike sosiale tilbud garanteres.
 • UTZ-sertifisering: Kaffebonden får hjelp til å jobbe målrettet for å oppnå miljøvennlige produksjonsmetoder av kaffe, lønnsom drift og gode arbeidsforhold.
 • Økologisk (EU-økologisk): Kaffebønnene kommer fra avlinger som er økologiske, noe som blant annet betyr at kunstgjødsel og plantevernmidler ikke brukes.
 • Debio (økologisk): Kontrollorgan som sikrer at kaffen er omsatt, produsert, importert og foredlet på økologisk vis.
 • Miljøfyrtårn: En stiftelse som arbeider for å innføre miljøvennlige arbeidsmetoder i mellomstore og små bedrifter.

Har du spørsmål om bærekraftig kaffe?

Dersom du har spørsmål om kaffeprodukter levert av Polardrikk AS, kan du kontakte oss i dag.

Vi hjelper deg med å finne kaffemaskin og kaffeprodukter som imøtekommer dine krav til miljø, arbeidsforhold og bærekraft!

 

  Meld meg på nyhetsbrev


  Vi deler aldri dine data med andre. Se våre personvernregler


  Skjema er beskyttet av reCAPTCHA fra Google: Personvernregler og Vilkår

  Kontakt oss

  Kontakt oss for en uforpliktende prat

  Ring oss på 55 25 99 25

  Eller send oss en melding: